Tu ste: Home // Kazalište // Kupusište // Za Histrionski dom spremni!

Za Histrionski dom spremni!

Za one koji su pomislili da je naša prijavnica projekta „Zlatko Vitez – zaštićena vrsta“ na Javni poziv Ministarstva kulture za projekte zaštite prirode – šala, obavještavamo vas da je imenovani projekt danas i službeno ušao u konkurenciju za financijska sredstva Ministarstva. Ako i vi imate ideju kako pomoći nekoj zaštićenoj vrsti, vaš poštanski ured očekuje vas do ponoći 19. ožujka, pa požurite s ispunjavanjem prijavne dokumentacije!

Naš projekt koji u prvi plan stavlja zaštićenu vrstu Zlatka Viteza (lat. Aurelius militis), ali i zaštitu staništa ove vrste u Ilici 90 (Histrionski dom) aplicirao je za najviša sredstva koja se po ovom pozivu dodjeljuju – 50.000 kuna. U prijavi smo izrazili i prigovor Ministarstvu kulture s obzirom na činjenicu da Uprava za dramske umjetnosti za zaštićene vrste zna davati i deseterostruko više potpore od Uprave za zaštitu prirode, te da bi politika Ministarstva u tom smislu trebala biti usklađenija. Nadamo se da naš prigovor neće utjecati na smanjivanje sredstava za zaštićene vrste na Kazališnom vijeću koje procjenjuje javne potrebe u kulturi (od svih gostovanja nezavisnih kazališnih skupina, Vitezova je histrionska družina dobila 500 tisuća kuna iliti 53,2 posto), jer bi smanjivanje sredstava najznačajnijem predstavniku nezavisne kazališne scene otvorilo Pandorinu kutiju. Ako danas odrežemo Histrionskom domu, što ćemo sutra – Hrvatskom narodnom kazalištu?

Dok iščekujete ishod ove surove borbe za preživljavanje, odgovore na iskonska pitanja opstanka nezavisne kulturne scene u Hrvata, pozivamo vas da pročitate i ostala dva dijela naše prijavnice za spas barem najznačajnije zaštićene vrste (ako smo već odlučili da nezaštićene smiju izumrijeti); ti se dijelovi prijavnice odnose na podatke o prijavitelju i proračunu projekta „Zlatko Vitez – zaštićena vrsta“. Sam opis projekta pročitajte ovdje. I obavezno nam se javite ako imate ideju kako se priključiti ovom ekološkom projektu o kojem ovisi cijeli ekosustav. Da, možda ste baš vi karika koja nedostaje! Vaš doprinos ćemo adekvatno i medijski poduprijeti!

Pročitajte ostale dijelove prijavnice projekta “Zlatko Vitez – zaštićena vrsta”: obrazac “Podaci o predlagatelju” i obrazac “Proračun projekta”:Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.