VSS akrobatkinja iz Ičića | Kupus.net

Tu ste: Home // Film // Kazalište // VSS akrobatkinja iz Ičića

VSS akrobatkinja iz Ičića

Svaka prva srijeda u mjesecu u kinu Grič sad je već tradicionalno rezervirana za cirkuske zaljubljenike. Najnovija Cirkuska srijeda, 2. veljače u malo kino u Jurišićevoj 6 donosi snimku predstave studenata dvadesete generacije najviše francuske cirkuske akademije, kultnog Nacionalnog centra za cirkuske umjetnosti u Châlons-en-Champagne.

Među CNAC-ovcima, nositeljima jedne od najcjenjenijih diploma u svijetu suvremenog cirkusa, 2008. je godine prestižnu diplomu osvojila i Dana Auguštin, naše gore list. Kći Slovenca i Čehinje iz Ičića akrobatkinja je na vertikalnoj tkanini, a tamošnju je školsku upravu uspjela zadiviti svojim inovacijama u ovoj tradicionalnoj cirkuskoj disciplini. Tehnike kretanja po tkanini koje je izmislila mlada Istrijanka već su u cirkuskoj komunikaciji dobile pridjevak „à la Dana“.

Projekciju diplomske predstave „transmission“ organizira Cirkuski informacijski centar, počinje u 20 sati i traje 82 minute, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Dodatni mamac za publiku je i bogati cirkuski poklon paket kojim najsretnijeg posjetitelja nagrađuju Mala performerska scena, Cirkorama, Triko i Zmajevna.Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.