Tu ste: Home // Kazalište // U sjeni filmskih divova Istra pleše

U sjeni filmskih divova Istra pleše

Alfred-MauveIako se aktualni Pulski filmski festival održava do 25. srpnja, a Motovun film festival (koji unatoč punoljetnosti još nije naučio sklanjati vlastito ime u duhu hrvatskoga jezika) traje od 22. do 29. srpnja, u sjeni istarskih filmskih festivalskih divova već šesnaestu godinu egzistira Festival plesa i neverbalnog kazališta! Nedovoljno mondeno, a opet posve suvremeno, ovo plesno-kazališno okupljalište u renesansnom Svetvinčentu i danas se čini kao događaj i gradić za odabrane. Ne ratujući ogromnom marketinškom mašinerijom, i bez podrške telekomunikacijskih ili drugih megasponzora, svetvinčentska manifestacija pokazuje se kao odušak od trendovskog okupljališta filmske elite.

U koreografiji "Virtus" Éve Dude suvremeni cirkus i suvremeni ples obećavaju mnogo

U koreografiji “Virtus” Éve Dude suvremeni cirkus i suvremeni ples obećavaju više od puke atrakcije

Danju na plažu, noću na ples!

Na ovaj festival možete svratiti od d 24. do 27. srpnja (dakako, ako uspijete pobjeći od filmskih priča i osvježavajućih plaža – no vrijedi znati da su svi programi isključivo navečer)! U četiri rasplesana dana europski će umjetnici od tradicionalnih pozornica (Loža, Trg, Kaštel Grimani, Mediteranski plesni centar) napraviti plesne podije, a u pratećem programu uživat će i profesionalni ljubitelji plesa: radionice, diskusije i prezentacije tu su upravo za njih.

Ako ste plesački amater, ali znate cijeniti gipko tijelo na sceni, više vas aduta u selekciji umjetničke ravnateljice Snježane Abramović-Milković može privući u Svetvinčenat! Posebno se ističe propulzivna mađarska kompanija Duda Éva Dance Company s predstavom “Virtus”, u kojoj se umješno spajaju suvremeni ples i suvremeni cirkus! Mlada koreografkinja Tabea Martin iz Švicarske nastupit će s predstavom “Field”, autorski dvojac Guy Nader i Maria Campos iz Španjolske s predstavom “TTTTTT”, dok nam susjedi Mađari posuđuju Ferenca Fehera sa solističkom izvedbom “Morgan and Freeman”. Među selekcijom recentnih radova hrvatske plesne scene organizatori iz Zagrebačkog plesnog ansambla izdvajaju “Trilogiju” Saše Božića i Petre Hrašćanec te “Lunu Malekovu” Martine Nevistić.Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.