Tu ste: Home // Kupusište // U Pićan po desetu porciju priča i legendi!

U Pićan po desetu porciju priča i legendi!

LegendFest_PicanSvatko tko je ikad djeci pričao bajke, zna da njima uvijek prerano dođe kraj. Ali dječjoj publici istih nikad nije dosta, već redovito traže da im jednu te istu priču ispričate opet, i opet, i opet… LegendFestu, festivalu narodnih priča, legendi i mitova Istre, kraj se ni ne nazire. Upravo suprotno, svoju bajkovitost u Pićan, gradić Središnje Istre, donosi ovih dana čak deseti put!

Bit će to prilika da se ispriča nešto lijepo – lokalni župnik nedavno je ušao na stupce novinskih crnih kronika kad je, ušetavši u župni stan crkve Dobrog pastira u susjednom Potpićnu, pronašao mrtvo tijelo kolege i njegove domaćice. Jubilarni festival bajki ima priliku na lica šokiranih mještana vratiti barem nešto osmijeha, a i turisti koji dolaze u ovaj grad koji je 1962. proglašen spomenikom kulture, u ovo doba godine ne moraju samo romantizirati staru arhitekturu. Od 31. srpnja do 2. kolovoza, svakog dana između 18 sati i ponoći, u ponudi su predstave, performansi, koncerti i radionice koji će zauzeti Pićnove skrivene uličice i parkove, unoseći među crkvice i zidine dašak mistike.

Pican_u_LukavcuPrivlačna moć štriga i štriguna

Mitska bića, štrige i štriguni, vile i vilenjaci, zmajevi i divovi, u Pićan svake godine privlače sve više posjetitelja. Lani je pao i rekord od njih osam tisuća! Samih je umjetnika kroz gradić u ovih deset godina procirkuliralo njih više od šest stotina!

LegendFest u suradnji s općinom organizira udruga Val kulture, koja mu je 2013. priskrbila nagradu „Simply the Best” za kreativnost i inventivnost u oblikovanju turističke ponude u kategoriji manifestacija – uprizorenja legendi i povijesti Jadrana (priznanje od strane Udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way to Croatia), a ove mu godine osigurala etiketu EFFE (platforma „Europa za festivale, Festivali za Europu” Europske udruge festivala).

Deseto izdanje festivala donijet će, kažu organizatori, „ponajbolje od programa u zadnjih devet godina”, pravu poslasticu i vrhunski doživljaj za sve posjetitelje i umjetnike! O detaljima bogatog a besplatnog programa informirajte se na festivalskim web stranicama.

 1 komentar na " U Pićan po desetu porciju priča i legendi! "

  1. suza napisao:

    Prekrasni Pićan, ako neznate gdje je imate ovdje upute za kako doći do njega https://triprabbits.com/hr/pican-hrvatska-istra-znamenitosti-atrakcije-putovanja-forum/

    Thumb up 0 Thumb down 0

Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.