Tu ste: Home // Film // Supertoon: s plaže u tamnicu!

Supertoon: s plaže u tamnicu!

SupertoonU Šibeniku se od 26. do 31. srpnja održava peti međunarodni festival animacije Supertoon! Na sedam lokacija razapet će se filmska platna, gotovo podijeljena po ukusu! HNK Šibenik, Kino iza škole, Kino na gradskoj plaži Banj, Kino Gorica, Galerija sv. Krševan, klub Azimut i tamnice Muzeja grada Šibenika prikazivat će najbolje od sedme umjetnosti bez živih, ali s puno animiranih likova!

Za svoje mjesto na festivalu ove se godine natjecalo više od 920 naslova kratkoga metra; organizatori su odlučili prikazati njih 131, u pet natjecateljskih kategorija. Pedigre filmova je takav da već dolaze s 46 nagrada u svojim dosjeima, a neki će iz Šibenika otići s još pokojom. Šibenčane i njihove goste pokušat će osvojiti i kandidati za Oscara, kao i filmovi iz službenih programa poznatih festivalskih adresa: Annecyja, Cannesa i Animafesta. Regionalne škole (Zagreb, Split, Beograd, Budimpešta) predstavit će se svojim najboljim radovima, a jedini domaći oskarovac Dušan Vukotić u programu će dobiti retrospektivu!

Grad koji već 55 godina gradi snažni brend od svoga Međunarodnog dječjeg festivala, posljednjih pet godina uspješno razvija još jednu priču koja ima potencijal privlačenja gostiju i nakon uživanja na plaži: Supertoon je međutim proizvod i za djecu i za odrasle, i za laike i za profesionalce!Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.