Tu ste: Home // Film // Starigrad Paklenica Film Festival nestao, akronim preživio

Starigrad Paklenica Film Festival nestao, akronim preživio

solopositivo-opatijaStarigrad Paklenica Film Festival pet je godina gradio svoj identitet u jedinstvenom ambijentu Nacionalnog parka Paklenice da bi se ovog ljeta spustio do Opatije, gdje će se ovaj međunarodni festival glazbenog dokumentarnog filma i dalje odazivati na kraticu SPFF, ali koja od sada znači Solo Positivo Film Festival. Od 1. do 6. kolovoza na opatijskoj Ljetnoj pozornici (koje na listi hrvatskih kina bez krova zauzima drugo mjesto prema broju raspoloživih sjedala, odmah nakon pulske Arene) prikazat će se jedanaest cjelovečernjih i deset kratkometražnih dokumentarnih glazbenih filmova prema izboru redatelja Zorana Peze. Iz ovogodišnje zemlje partnera, Bosne i Hercegovine, stići će i pet dokumentaraca prema izboru redatelja Pjera Žalice – Žalica je u selekciju, navodno na pritisak samih organizhatora, uvrstio i vlastiti film “Orkestar”, o bendu Saše Lošića kao jednom od najpopularnijih bendova regije. Plavi orkestar na festivalu će i zasvirati!

Festival ravnatelja Admira Ćulumarevića od Opatije namjerava napraviti hrvatski Cannes. 272 prijave za festivalski natječaj govori da redateljski interes itekako postoji! Kao pravi majstori suspensa, organizatori su najavili deset dugometražnih filmova iz selekcije, ali ne i onaj jedanaesti kojeg su odlučili sačuvati kao iznenađenje, pa ga onda i ne objaviti na službenim web stranicama. Međutim, istodobno zaboravljaju da je ta vijest iscurila iz njihovih krugova još u veljači – jedanaesti film trebao bi navodno biti “Dino Dvornik: Manijak”, u režiji Danijela Tipure.

Osim hrvatskog kralja funka, na opatijskom platnu slavnih uskrsnut će i Elvis Presley te Paco de Lucia. S filmovima ćemo otputovati na američko tlo kako bismo vidjeli turneje bendova na “star način”, a u Finskoj doznati zašto je baš ona domovina tanga. Zvonimir Rumboldt pokušat će pak doznati gdje se u Hrvatskoj rodio prvi disco kub, Dušan Moravec pronaći rodilište slovenske zabavne glazbe, a Ognjen Glavović mjesto u Srbiji gdje se punk osjeća kao kod kuće! Za više podataka o programu konzultirajte festivalske web stranice.Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.