Tu ste: Home // Kupusište // Grad Split raspisao audiciju za što kulturnije djelatnike

Grad Split raspisao audiciju za što kulturnije djelatnike

Najnovija kulturna vijest na web portalu Grada Splita glasi: „Mole se svi sudionici kulturnih događanja grada Splita pa i šire da se jave na audiciju za najkulturnijeg gradskog djelatnika u kulturi.“ Klikom na link „više“ otvara se cijela vijest koju prenosimo u cijelosti:

Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se Mole se

Više se ne mole.

Print screen hakirane stranice

Grad kojim upravlja najridikuloznija uprava koju uopće možete zamisliti, i na kulturnom polju svakodnevno niže skandale. Proteklih mjeseci golicale su nas priče o tome tko će upravljati tamošnjim Hrvatskim narodnim kazalištem, tko će upravljati Galerijom umjetnina, tko će upravljati gradskim manifestacijama ili u konačnici – tko će upravljati zdravom pameti? U gradu u kojem se kultura kroji Kerumovim metrom nije ni čudo da i hakeri pucaju iz raspoloživih oružja. Molitva je na web stranicama uprave grada s najstarijom katedralom na svijetu ispisana 74 puta, ali sv. Duje sjedi na ušima. Bit će, navikao je na šale na glavnom splitskom portalu.

Možda ga je dokrajčila stranica na kojoj pročelnica Službe za kulturu i umjetnost Grada Splita Maja Munivrana objašnjava kako je glavna svrha njezina ureda „u razvoju odgovornog društvenog razvoja na polju kulture i umjetnosti.“ Dok se razvija taj razvoj, s posebnim naglaskom na odgovorni razvoj odgovornog razvoja, osobito se ističe „razvoj suradnje između javnog i privatnog sektora“. A to je, znamo, praksa na kojoj je Kerum diplomirao (u inat svima koji se rugaju njegovoj životnoj školi).

Ljubomorna Jadranka Kosor

No ako se Duje na prethodno nasmijao, na vijest pod naslovom „Važni projekti“ zasigurno je pao sa stolca, a možda i s oblaka: „Infrastrukturni bum u kulturi – u proteklih par godina Split je realizirao investicija u kulturi više od ijednog drugog grada u Hrvatskoj.“ Kosorica se umalo upiškila u gaće kad je doznala da joj je Kerum ukrao najbolje ideje za spas kulturnog poduzetništva, ali i cjelokupnog gospodarstva. Naime, splitski „infrastrukturni bum u kulturi“ uključuje četiri megaprojekta, poimence projekt Doma mladih (u tekstu se ponosno ističu „minimalne intervencije sanacije“ i „minimalno uređenje velikog auditorija“), Koncertnu dvoranu u Tončićevoj ulici (trenutno se „izrađuje rektifikacija fotografija prema fotografijama”), Brda – Centar kulture (uređenje prostora bivše škole u kulturni centar se – planira), te četvrti as u rukavu – kojem svaki pošteni kulturni djelatnik treba skinuti kapu – pripremne radnje za rekonstrukciju i adaptaciju Zoološkog vrta na Marjanu.

Gradonačelnik Kerum u iščekivanju prijava za audiciju

Kad su u Europskoj uniji čuli za infrastrukturni bum u kulturi koji je izvela splitska gradska uprava, odlučili su oduzeti titulu Europskog glavnog grada kulture Tallinu, te ga izvanredno dodijeliti Splitu. Štoviše, prvi put u povijesti ove europske titule odlučeno je da se titula Europskog glavnog grada kulture Splitu neće oduzimati sve dok gradom upravlja Željko Kerum i politika „kultura prije svega“ koju je inaugurirao. „Europski gradovi mogu se ugledati u Split. Europa treba slijediti taj primjer! Kulturni bum kakvom svjedoči dalmatinska metropola je nešto što će imati dugoročne reperkusije za cijeli kontinent. Ovo će sigurno ubrzati i ulazak Hrvatske u EU“, izjavio je na izvanrednoj press konferenciji predsjednik Europske komisije José Manuel Durão Barroso. Pritom je najavio da Split može i doživotno zadržati titulu Europskog glavnog grada kulture, ako će i dalje birati tako mudru i kulturi sklonu gradsku elitu.

Audicija za „najkulturnijeg gradskog djelatnika u kulturi“ sigurno neće proći nezapaženo, ali je istodobno osuđena i na propast. Haker koji je audiciju raspisao u obliku molitve previdio je činjenicu da je glavni splitski svetac već imao puno prilika za umrijeti od smijeha. Tako će i molitva za prijavu na audiciju na kojoj se mjeri kulturnost gradskih djelatnika u kulturi ostati – neuslišana. Svetac je mrtav, živjela kultura! Gradska služba za kulturu i umjetnost ne može se sada baviti audicijom. Prezauzeta je pripremnim radovima za rekonstrukciju Zoološkog vrta. Štoviše, gradonačelnik je, poznato nam je iz medija, o svom trošku naumio za umorne životinje na Marjanu otvoriti i kafić za okrijepu. Now, isn’t that Fani?2 komentara na " Grad Split raspisao audiciju za što kulturnije djelatnike "

 1. selem11 napisao:

  Uklonili su vijest.
  Samo – jesu li to izbrisali cijelu kategoriju “Gradska uprava”? Tako mi se čini iz vašeg print screena. Kerum stisnuo delete, hahaha
  Jednim potezom ubili sve urede!

  Ali najaznimljivije je što nisu uklonili stranicu o važnim projektima infrastrukturnog buma.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Antonia napisao:

  U današnjem izdanju Slobodne Dalmacije Tonči Šundov (39) – u potpisu “novinar iz Splita” – odgovara na pitanje iz rubrike “E, da je meni 5 minuta vlasti”: “Da sam ja na vlasti, Split bi, prije svega, dobio nacionalnu televiziju. Također bi donio odluku o gradnji mosta Split – Kaštela kao i tunela kroz Kozjak. Moja zadnja odluka bi bila službena prijava Splita za europski grad kulture”

  … ajde, Ivane, priznaj, tko se prvi sjetio Splita kao EU grada kulture, Tonči ili ti? ;D
  Antonia

  Thumb up 0 Thumb down 0

Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.