Tu ste: Home // Likovnost // Škver – rubna umjetnost u središtu pažnje

Škver – rubna umjetnost u središtu pažnje

Skver-artBrodogradilište Malog Lošinja već šest ljeta zaredom postaje prostor umjetničkog eksperimenta. Riječ je o Škveru, međunarodnom festivalu rubne i eksperimentalne umjetnosti čija se vrata otvaraju večeras, 8. kolovoza, u 20 sati. Svake godine festival posjeti do pedesetak umjetnika, a iz ovogodišnjeg programa izdvojeni su Mijo – Miodrag Gladović, Davor Sanvincenti, Vana Gaćina, Boris Hoppek i Dunja Janković.

Skver-art2

Iz lošinjskoga akvatorija izlaze svakojaka umjetnička bića!

Novost šestog Škvera je i njegovo novo ruho; dosad jedinstvena manifestacija ovog puta dolazi podijeljena u više zasebnih događanja koja će uključiti samostalne izložbe, filmske projekcije, radionice, kao i manje umjetničke suradnje koje će tek uslijediti i donijeti, nadaju se organizatori, nešto novo na polje suvremene umjetnosti.

Ono što je prvotno htjelo tek oplemeniti prostor brodogradilišta, pozivanjem umjetnika na jednotjedne rezidencije tijekom kojih bi stvarali u različitim medijima (skulptura, animacija, video, strip, ilustracije, murali, street art, fotografija, glazba, novi mediji), s vremenom je osvojilo prostor cijeloga Malog Lošinja, raznolikim javnim intervencijama i događanjima! Umjetnici se umrežuju, a kroz suradnju se rađaju i interdisciplinarni eksperimenti u kojima svatko iskoračuje iz teritorija u kojem se osjeća sigurno, čime se stvara nova vrijednost kojoj pridonose i sami radnici brodogradilišta, kao i ostali otočani.

Kažu da je Lošinj otok vitalnosti, otok s pet zvjezdica. Revitaliziranje svakoga grada označava njegov napredak prema višoj kategoriji i od takvih bi se primjera moglo učiti. Dođite u lošinjski škver i podržite ovaj primjer!Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.