Tu ste: Home // Kupusište // Sedam dana neodmaranja

Sedam dana neodmaranja

Sedam_dana_stvaranja_design_by_Davor_SanvincentiKad slušamo kritike hrvatskog kulturnog prostora, često čujemo termin njegove festivalizacije. Festivali su samim svojim reprezentacijskim formatom suprotstavljeni kulturnoj produkciji. Koncentriranje javnih sredstava u festivalske niše koje umjetnost izlažu, ali ne nužno i u umjetnost ulažu, povlači za sobom oslabljenije usmjeravanje sredstava prema kulturnim subjektima koji umjetnost stvaraju. Ali jedan istarski festival odlučio je već u svom konceptu okrenuti pilu posve naopako. Samo mu ime, Sedam dana stvaranja, govori kako je riječ o projektu koji primarno slavi upravo kreativnost, a ne konzumaciju iste. Dvanaesto izdanje festivala počinje u Pazinu danas, a završit će 15. kolovoza.

Sedam_dana_stvaranjaSudionici ovogodišnjeg festivala danju imaju prilike sudjelovati u sedam radionica, a navečer se družiti uz koktele, izložbe, performanse, koncerte, filmske projekcije, predstavljanje knjiga i predavanja. Kako i sam Bog nalaže, zadnjeg se dana neće stvarati, već će se upravo stvoreno festivalski predstaviti – u subotu, 15. kolovoza, u 20 sati, u pazinskom Kaštelu, središnjoj festivalskoj lokaciji.

Ovogodišnja radionička niska uključuje: radionicu crtanja „Šenji V“ (Valter Černeka), kustosku radionicu „24 kroz 7“ (Ivana Meštrov), filmsku radionicu „Halitus“ (Lovro Čepelak, Zorko Sirotić), radionicu neverbalnog kazališta, akrobalansa i kontakt-žongliranja „Frankenstein“ (Andrea Rašpolić, Aleksandar Đikić, Ana Fazekaš), glazbenu radionicu „7 dana kompozicije“ (Trevor Brown), radionicu književnosti i pokreta „Riječ-Tijelo-Prostor“ (Neva Lukić, Josipa Bubaš), te fotografsku radionicu „Foto laboratoriji, stari zanati“ (Sven Stilinović).

Na same radionice aktivno se više vjerojatno ne stižete priključiti, ali to nije razlog da se barem, i baš u inat festivalskoj misiji, pojavite u Pazinu kao konzument te, gledajući što su sedam dana stvarali polaznici ovih edukacijskih modula, promislite biste li možda i vi već sljedeće ljeto mogli provesti – stvarajući!Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.