Tu ste: Home // Kazalište // Saloma u Avenue Mallu

Saloma u Avenue Mallu

Eurokaz će se 27. lipnja otvoriti izvedbom Krležine „Salome“ u režiji Branka Brezovca. I to na drugoj strani prometnog raskršća od one na koju smo kod Eurokaza navikli. Umjesto u Muzeju suvremene umjetnosti – otvaranje 25. izdanja ovog festivala novog kazališta dogodit će se u shopping centru!

„’Salomom’, čija će se izvedba dogoditi u Avenue Mallu, Eurokaz nastavlja osvajanje neobičnih prostora (poput mirogojskog groblja predstavom ‘Tertulia’ 2009.)“, objasnio je na današnjoj press konferenciji redatelj Brezovec. „Salomin svijet zatvoren je zajedno s gledateljima u pokretnu kocku koja klizi uzduž dućana izazivajući središte konzumerističkog raja.”

Dakle, odjenite se fino za zagrebačku premijeru i posjetite dućane, mjenjačnicu, turističku agenciju… „Saloma“ je Eurokazova koprodukcija, čime festival još jednom želi istaknuti svoju produkcijsku poziciju koja u ovakvoj situaciji raspodjele javnih kulturnih budžeta dolazi u pitanje. Umjetnička ravnateljica festivala Gordana Vnuk i na pressici se osvrnula na 30-postotno smanjenje sredstava od strane Ureda za kulturu Grada Zagreba. „Usprkos toj ‘prigodnoj’ čestitki, Eurokaz će proslaviti obljetnicu prisustvom vrhunskih svjetskih umjetnika“, ističe ravnateljica.

Od 27. lipnja do 5. srpnja na Eurokazu će gostovati kazališne, plesne i multimedijske skupine iz Velike Britanije, Francuske, Italije, Belgije, Demokratske Republike Konga te Hrvatske.Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.