Tu ste: Home // Kazalište // Rovinjski Blitz: Uzmite i jedite od ovoga svi!

Rovinjski Blitz: Uzmite i jedite od ovoga svi!

L'Estate.FineBlitz je međunarodni festival izvedbenih umjetnosti čije se treće izdanje održava u Rovinju od 1. do 5. rujna. U želji da preispitaju odnos pojedinca s prirodom, zajednicom i samim sobom, te ga potaknu na razmišljanje, organizatori iz udruge Plime ovogodišnji su temat festivala naslovili „Korijeni i travke“. Umjetnički ravnatelj festivala Tomas Kutinjač kaže kako je naglasak stavljen na „buđenje sinestetičkih reakcija potaknutih nadraživanjem svih čula posjetitelja, spektakularnom smjesom osjećaja ka novoj i neočekivanoj slici Rovinja“.

Filmska trilogija Reynolda Reynoldsa napeto je istraživanje između filozofije, znanosti, tehnologije i vremena

Filmska trilogija Reynolda Reynoldsa napeto je istraživanje između filozofije, znanosti, tehnologije i vremena

Svoja raznolika čula možete nahraniti već na otvaranju; „Rovinjska sinestezija“ multisenzorni je performans u hodu na kojem će vas ansambl Antonio Gandusio s gostima provesti od staroga grada do terase Monte gdje će vam usta puniti hrana i piće, a uši DJane Madame Fature. Drugi dan festivala donosi program za djecu  bLiTZ 4 kiDZ koji ugošćuje nagrađivanu predstavu čakovečkog Pinkleca „A tko si ti?“, a za odraslu publiku tu je ciklus eksperimentalnih filmova SURPRISES. Experimental Cinema Corner u kojem možete očekivati jedan boogie maraton, fizičke i psihičke poremećaje, te majku Prirodu koja govori.

Ako vas je ikad zanimalo kako to kršćani blaguju za Uskrs, talijanski Teatro delle Ariette donosi vam svjetovnu verziju tog blagdana; njihovo jestivo kazalište „L’Estate.Fine“ u prirodi rovinjskog sela bit će, kažu organizatori, kruna festivalskog programa! Blitz će na kraju tjedna osigurati i književno druženje s Ivanom Sajko, izvedbeno druženje s BADco.-ovim „Strancem“, te partijanersko druženje na otoku Katarina gdje će se na DJ listi naći Rebekah Aff (Berlin), Felver (Zagreb), Kristijan Molnar (Beograd), te Schwizarski u Zagrebu (Rovinj). Povratak korijenima označit će promjena naziva kultnog plesnog podija Rotonda u RootOnda, gdje će sinesteziju doživljaja, emocija i osjeta evocirati okusi pomno odabranih koktela, mirisi aromatičnog bilja, borova i mora, dodir maestrala, te posve nov pogled na Rovinj!Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.