Tu ste: Home // Likovnost // Recikliranje oblaka u parku

Recikliranje oblaka u parku

prizemljeni_oblakVirovitički Gradski park od 25. do 28. kolovoza promijenit će izgled u okviru trećeg Park arta, manifestacije koja od recikliranih materijala gradi nadrealne fiksne i mobilne instalacije, dajući okolišu futuristički štih. Oboružani najlonom, papirom, pijeskom, piljevinom, elektroničkim otpadom i drugom neobičnom municijom, umjetničko-ekološku invaziju na park izvršit će dvadesetak mladih umjetnika.

park_art_invazijaCijeli projekt inspiriran je nadrealizmom, op-artom, street artom, land artom, ambijentalnom i konceptualnom umjetnošću, o kojima će se moći doznati i na radionicama. Radovi namjeravaju biti snažno vizualno, ali i taktilno iskustvo! S njima će se tako moći komunicirati, ali i intervenirati u njih. U parku će se primjerice izraditi „prizemljeni oblak“!

Proučavanje prirode kroz mikroskop, ali i teleskop, uvest će se kao sastavne faze likovnoga rada, origamijem će se intervenirati u javni prostor, a biljkama u teglice. Radovi sudionika projicirat će se i na samoj zgradi Gradskog muzeja Virovitica, koji i organizira ovaj događaj, a četverodnevno druženje završit će svemirskim partyjem gdje ćete uz „Space Boogie“ moći uskočiti u pravi glazbeni vremeplov!

Kad smo već kod vremena, vremenska prognoza poziva da izađete baš u gradske parkove i, uz nešto staro, uživate i u nečem posve novom! Muzeji već odavno nisu tek zgrade koje čuvaju prašinu na artefaktima prošlosti, a virovitički muzej pokazuje da je uspješno spoznao koliko je važno izaći među ljude i omogućiti im – bliski susret s umjetnošću.Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.