Tu ste: Home // Kazalište // Rasplesani savičentski vikend

Rasplesani savičentski vikend

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat održat će se od 20. do 23. srpnja i ugostiti umjetnike iz Španjolske, Belgije, Portugala, Slovačke, Francuske, Austrije i Hrvatske. Riječ je o trinaestom izdanju manifestacije koje donosi žanrovski različite predstave suvremenog plesa. Organizatori posebno ističu španjolskog koreografa Daniela Abreu koji dolazi sa predstavom „Animal“, ansambl Señor Serrano s predstavom „Katastrophe“, te Wazovol koji otvaraju festival novocirkuskom predstavom „De pied ferme“.

Među hrvatskim umjetnicima, zastupljenim u festivalskom programu, posebno su istaknute predstave koje su nastajale u sklopu festivalskog rezidencijalnog programa: Matija Ferlin i „Sad Sam Lucky“ te Katarina Đurđević i Iva Horvat iz Pulsa, koje će premijerno izvesti predstavu „Ustav republike“.

Publika će imati priliku vidjeti i snimku predstave „Blanche neige“ (Snjeguljica) koreografa Angelina Preljocaja, u kojoj sudjeluje 26 plesača na glazbu Gustava Mahlera, u kostimima koje je posebno za ovaj balet dizajnirao Jean Paul Gaultier.Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.