Tu ste: Home // Glazba // Puno ljeta slavljenja etna

Puno ljeta slavljenja etna

jamojamoFestival Ethnoambient Salona ove godine slavi 18. rođendan! U dva dana, 17. i 18. srpnja, na solinsku će Gradinu ovaj punoljetni i punokrvni događaj još jednom dovesti izvođače world musica iz blizine i daljine, na zadovoljstvo publike koja vjerno pohodi ovaj atraktivni arheološki lokalitet da bi se naslušala glazbe s kulturnom raznolikošću u prvom planu.

ethnoambient-salonaZvukovi Afrike i Mediterana

Ovogodišnje izdanje obilježit će povratak Landinga Manea i njegove rasplesane skupine Jamo Jamo iz Senegala. Ljubitelji zapadnoafričkih ritmova moći će plesati do iznemoglosti! Društvo će im prvoga festivalskog dana praviti i hrvatski glazbenici; tu je nezaobilazna, ali ovog puta i posebno neobična Dunja Knebl, čiji će program biti inspiriran američkim folkom i tradicijskim pjesamama Indonezije! Na programu će biti i Kazan, družba Danijela Maoduša (Kololira, Afion) uz kojeg će nas Marijela Bagarić glasom podjednako predano povesti u nizine Slavonije i Međimurja, kao i po zagorskim bregima i po obalama Miljacke i stazama planina uz koje je odrastala.

Festivalska subota dovodi Domo Emigrantes, bend koji kombinira utjecaje kultura mediteranskog bazena, upijajući glazbene utjecaje doseljenika i putnika te spajajući ih s domaćim tlom Italije, sa željom da razbiju predrasude i podrže ideju da različitost nije razlog za sukobe, već za proslavu, i to uz glazbu! Švedske i hrvatske utjecaje kombinirat će Nilla Axelsson Siriščević, violinistica koja, osim međunarodnih nastupa, iza sebe ima i suradnju s Mojmirom Novakovićem na glazbi za film “Konjanik”. Mojmirov Kries također je nezaobilazno ime koje jamči da će i novo izdanje ovog najstarijeg i najznačajnijeg domaćeg world music festivala ostati zabilježeno kao tek početak rasplesane i duge budućnosti Ethnoambient Salone.Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.