Tu ste: Home // Glazba // Pulska tvrđava drhtat će od decibela!

Pulska tvrđava drhtat će od decibela!

OutlookTvrđava Punta Christo pokraj Pule ovih dana ugošćuje rasplesanu gomilu iz cijelog svijeta! Prvo će je od 26. do 30. kolovoza tresti festival elektroničke glazbe Dimensions, a onda od 3. do 6. rujna festival bass glazbe i soundsystem kulture Outlook. Iza oba događaja stoji Pozitivan ritam, nastao na temeljima Seasplash festivala koji je na istom mjestu tulumario u srpnju.

Na Dimensions stiže George Clinton, glavom, bradom i odijelom!

Na Dimensions stiže George Clinton, glavom, bradom i odijelom!

Dimensions, koji je lani posjetilo sedam tisuća ljudi, u pet dana četvrtog izdanja predstavit će najnovije i najbolje od međunarodne techno, house, disco, elektro, bass, jazz, funk i soul glazbene scene. Glavni je festivalski gost George Clinton i njegova Parliament-Funkadelic obitelj! Taj funk-soul-rock kolektiv jedna je od najutjecajnijih glazbenih skupina, a njihov ‘vođa’ donio je revoluciju u r’n’b glazbu 70-tih, kada je soul pretvorio u funk dodajući mu inspirativne zvukove heroja 60-tih poput Jimija Hendrixa i Franka Zappe. Na festivalu će 35 godina karijere obilježiti i Juan Atkins, jedan od začetnika techno glazbe, a društvo će mu praviti još jedni techno velikani – detroitski kolektiv Underground Resistance! I onaj kojeg zovu rodonačelnikom detroitskog zvuka, Moodymann, pokazat će kako već dvadeset godina briše granice između žanrova kao što su house, soul, funk i hip-hop. Od starih poznatih imena dolazi i Lil Louis, ključna figura house glazbe! Lista novijih glazbenih poslastica toliko je dugačka da je nema smisla prepisivati! Posjetite festivalske web stranice ili na samom događaju otkrijte kome pokloniti uši i noge!

Osmi Outlook festival na austro-ugarsku tvrđavu iz 19. stoljeća obećaje pak donijeti najbolje od svjetske dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum‘n’bass, garage i srodne glazbe! Kroz četiri dana i noći festival će se isprsiti s 12 festivalskih pozornica, impresivnim brojem od preko 300 izvođača, posebnim dnevnim beach stageom, kampom na samoj plaži, te desetak zabava na brodovima svaki dan, nadajući se da će oboriti prošlogodišnju brojku posjetitelja od 13 tisuća! Baš kao Dimensions, i Outlook će biti otvoren velikim koncertom u impresivnoj pulskoj Areni, a glavni gosti su jedan od najoriginalnijih hip-hop kolektiva svih vremena – Jurassic 5, jedan od najpoznatijih i najintrigantnijih britanskih producenata – SBTRKT, pionirski drum’n’bass bend Roni Size Reprazent Live, jedan od najenergičnijih i najuzbudljivijih live bendova koji se zadnjih godina pojavio na britanskoj glazbenoj sceni The Gentleman’s Dub Club te Trojan Sound System, prava institucija britanske sound system kulture. U Pulu stiže i ‘kralj dancehall glazbe’ Beenie Man, jamajkanski glazbenik koji je 2000. osvojio Grammyja za najbolji reggae album, a koji je u glazbeni svijet ušao s nepunih pet godina. I o Outlookovu opsežnom programu čitajte na njihovu webu!

Ako još niste rezervirali svoje mjesto u tvrđavi dobrog zvuka, požurite! Međunarodne ulaznice planule su kao alva, ali će se zato za društvo iz regije uvijek pronaći slobodno mjesto!Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.