Tu ste: Home // Književnost // Pazi, knjiga!

Pazi, knjiga!

pazi_knjiga_festivalDanas započinje Festival knjige i književnosti – Pazi, knjiga!, koji će se održavat će se na nekoliko zagrebačkih lokacija, ali i u Sisku, Bjelovaru, Ivanić Gradu i Krapini. Festival u svojem jedanaestom izdanju službeno počinje točno u podne u Hrvatskom centru za dječju knjigu na Starčevićevom trgu 6 u Zagrebu, okruglim stolom Veliki i mali  na kojem će se raspravljati o odnosu dječje književnosti i književnosti za odrasle. U konstruktivnoj raspravi sudjeluju: Silvija Šesto, Ranka Javor, Jasminka Petrović, Bob Živković, Dubravka Težak, Seid Serdarević, Zoran Maljković, Jasmina Kenda, Maja Zrnčić i Zoran Pongrašić.

Misao vodilja ovog festivala, kao i većine drugih, je razvijanje ljubavi prema književnoj umjetnosti, ali i komunikacija i bliska interakcija između pisaca, ilustratora i publike, kako one najmlađe, tako i odraslih. Prilika je to za međusobno upoznavanje kroz zajedničke razgovore, razvijanje kreativnosti, zabavu, učenje i druženje kroz radionice, književne susrete i likovne izložbe, osobito za onu publiku koja inače nema stečenu naviku odlaženja na književne manifestacije. Velik dio programa i ove je godine, kao i prethodnih, posebno posvećen djeci i mladima.

Na izložbi ilustracija Klub prvih ilustratora svoja će djela izložiti Željka Gradski, Ivan Križan, Nataša Hrust, Željka Mezić, Niko Barun, Svebor Vidmar, Sanja Šantak, Vanda Čižmek i Davor Šunk. A Brljibanove igrice predstavit će gosta Zmaja Kukuraja, a bit će tu i zmajevska radionica stop animacije i kukuruznih vitezova koju će voditi Helena Bulaja-Madunić i animator Denis Šućur-Herceg. Tijekom festivala, posjetitelji će se moći upoznati s brojnim piscima i ilustratorima, a u sklopu programa Beograd u gostima predstavit će se spisateljica Jasminka Petrović i ilustrator Dobrosalv Bob Živković, kojima će domaćini biti Ana Đokić i Darko Macan.

Nakon završetka festivala, na ovogodišnjem Interliberu bit će i svečano proglašenje dobitnika nagrade Ovca u kutiji za najbolju hrvatsku slikovnicu koja će biti odabrana tijekom samog festivala. Pazi, knjiga! traje do 30. listopada.


Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.