Tu ste: Home // Kazalište // Ovca ugošćuje vuka

Ovca ugošćuje vuka

Kazalište Mala scena godinu će započeti premijerom predstave „Ovca za cijeli život“. Dječju slikovnicu autorice Martigen Matter, koja je 2004. godine osvojila Njemačku nagradu za književnost za mlade, na pozornicu je postavila Snježana Banović, a glume Dražen Čuček i Srđana Šimunović.

Dražen Čuček i Srđana Šimunović

Predstava namijenjena djeci starijoj od četiri godine, prati pustolovinu jedne Ovce koja u hladnoj zimskoj večeri pruži prenoćište gladnome Vuku. Ponuđeni čaj i sijeno ne zadovolje Vukov apetit pa joj ponudi odlazak na sanjkanje, kako bi  nasanjkao svoju domaćicu. Jurnjava po snijegu neočekivano zbliži neobične suputnike i Vukova namjera da pojede Ovcu popušta pred njezinom naivnošću i prijateljskom naklonošću. Ima li ovaj naizgled nespojivi par budućnost, te može li opstati suživot s različitima, mališani mogu provjeriti od 20. siječnja kad je zakazana premijera predstave.

Mala scena u 2010. je godini odigrala 478 izvedbi, a njezine je predstave, što u vlastitoj dvorani na Medveščaku, što na gostovanjima, pogledalo 60.076 gledatelja. Inozemna gostovanja uključila su SAD, Irsku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Tajvan i Austriju.Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.