Tu ste: Home // Kolumne // Seks i gad // Masovno bez djevičnjaka

Masovno bez djevičnjaka

Još od davnih dana kad su polupropusni zidovi pripuštali dahtanja iz roditeljske sobe do mojih tad još malih ušiju, nije slutilo na dobro. To ti je cijela nacija takva. Odrastat ću u jednoj zakopčanoj kulturi gdje će se svatko skrivati od svakoga, gdje nitko nikom neće ništa objasniti, nego ćemo svi sve saznavati njuškanjem i prekapanjem, ja recimo pasijansom s tatinim posebno ilustriranim igraćim kartama, ponoćnim šuljanjima pred njemačkim RTL-om i Pro sjebenom, kad još nisam znao da postoji hard core, te spavanjem s jednim uhom budnim, da čujem kako to škripi tatin i mamin krevet.

Mislili su da ne znam i da ne trebam znati, a ako i trebam, da ću to već nekako sam saznati. Kad se onih dana u ljetnom mjesecu moja seka ne bi išla kupati u more, mama bi mi rekla da je seka “prehlađena” i da ne gnjavim, a onda bi je poslala u dućan da kupi “maramice”. Odgajan u šiframa, nikad s roditeljima nisam razgovarao o seksu. Koliko poznajem svoju generaciju, mnogi nisu imali tu sreću. Zato ću ovdje vjerojatno mnogo puta rezonirati pogrešno, onako kako sam se, eto, “sam” naučio. A učio sam na greškama. I ponavljao ih svejedno. Rekao bih da nemam opravdanja što sam gad, a ne neki urbani seksualni stručnjak. Čak su mi i u novinama pod kakti seks-kolumne podastirali konzervativne literarne sastavke, a ja sam htio učiti o seksu bez sakrivanja Erotike pod Jutarnji list na kiosku i bez ponoćnih virkanja na teškom mukom posuđenu videokasetu. Ostalo mi je da konzumiram život. Nisam nešto ponosan na svoje iskustvo. Rekao bih da ga se u mnogom dijelu čak i sramim. Zato ću, poput svih gadova i gadura ovog seksualnog dijela svijeta, i ja sigurno često govoriti kroz cjediljku, ugurivati svoja iskustva imaginarnim likovima, a tuđa iskustva ponosno vješati na svoj štrik, da bih ispao bolji i svetiji. Da bih ispao onakav kakav si odgovaram. Jer nije ovdje bitna istina o meni ili tebi. Stvar je u tome da su nove generacije još manje nevine od moje. Stvar je u tome da još brže pletu. Stvar je u tome da je “stvar” već u “tome”.

One se u srednju školu masovno upisuju bez djevičnjaka, oni su već više puta umočili. Nisam ni ja idealist koji smatra da seks dolazi tek nakon ljubavi ili nedajbože braka. Jasno je kao dan da seks nije ništa više od sportske aktivnosti. Naravno, sparing partnere možeš birati, ali i ne moraš. Brutalno ću zazvučati ako kažem da možeš ti unijeti i koju emociju u taj ubod kurcem, ali… Budimo realni, a s time se slažu i nove generacije (vjerojatno smo svi u zabludi), sladostrašće ne dolazi od srca.

Recimo, poznajem nekolicinu današnjih šesnaestogodišnjaka koji navlas zbore isto. Jedna od najzanimljivijih dogmi tinejdžerskog svijeta jest ona da oralni seks uopće nije seks. Tu klintonovsku izliku oni shvaćaju ozbiljno i smatrat će se djevcima i djevicama sve dok im ona stvar prolazi kroz usta. Čak će i progutati. Naime, oralnim seksom ne može se dobiti sida niti koja druga spolna greška. Oralni seks je, jednostavno, vrsta razonode. Da, svašta.

Oni to tako rade s prijateljima i prijateljicama. Recimo, ako to prijatelj radi prijatelju, nijedan to neće doživjeti pederski. Jer, zaboga, pa nije ni seksualno, kako će biti onda tako – homoseksualno? Učini li to prijateljica prijatelju, ima jednaku vrijednost poput prijateljskog poljupca s jezikom. Jer, da, i to može biti prijateljski. Dugo sam razmišljao kako protumačiti te dogme i sad odjednom nekoga učiti drukčije. Generacija koja se tako spontano i nefilozofski dira za pišu i cikice, kao što smo mi nekad šlatali cure iz drugog de, generacija koja u zadnjoj klupi za vrijeme sata zemljopisa prakticira onanirajući kontest (tko prvi svrši, pobjednik), ta generacija ima svoj put koji ja neću ni osuđivati niti pokušavati mijenjati. Zaboga, pa i sam sam ne tako davno radio slično. Nešto se sjebalo u tome svemu. I sebe smatram sjebanim. Od okoline, od društva, od prvenstveno sebe. Mislim da je baš lijepo da se klinci zabavljaju u toj igri bez pravila. Što reći njima koji curama prodaju fore da je sperma niskokalorična, pa je u skladu s aktualnom dijetom kojom ove žele na naslovnice? Što im reći kad te iste djevojčice s kečkama ponizno otvore usta ne zato što bi pale na tako providnu foru, nego možda baš zato što su o seksu slušale noću, kroz polupropusne zidove svojih i roditeljskih soba. To je možda baš sve što su naučile.

Eto tako ja objašnjavam svoj seksualni zajeb. Možda nije uputno stranputice liječiti na medijski iskaljujući način, ali vaginini dijalozi, oni s kurcem, ne mogu biti predmet tek književne egzibicije. Zato ja mislim da je pogrešno što su me iz onog dječjeg svijeta gurnuli u ovaj odrasli bez padobrana. Sutra će i S. i A., ti dječaci koji mi pričaju o oralnom seksu, svoju djecu možda gurnuti na drukčiji način u svijet. I možda će, samo možda, obojica jednim seksualnim činom viška napraviti zametak neke nove Nine ili Ele. A onda ćemo svi reći da su nam te djevojčice baš simpatične. Uostalom, očevi su im znali za fakte: oralnim seksom ne prenose se infekcije, niti se rađaju djeca.Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.