Tu ste: Home // Kupusište // Mala šumska čitanja kod dudova stabla

Mala šumska čitanja kod dudova stabla

sumski_pjesniciVeć pet godina za redom, prvi tjedan u kolovozu znak je domaćim i stranim pjesnicima da uzmu pinklec na rame i upute se u ponor Butori kraj Grožnjana na međunarodni susret „Šumski pjesnici“! Kad padne mrak, pali se krijes i uz zaigranu vatru ovo skriveno šumsko mjesto postaje govornica na kojoj se razmjenjuju pjesme. Noćno čitanje ove će se godine održati 7. kolovoza i ulaz je besplatan (osim ako vam Hrvatske šume ne odluče naplatiti ulaznicu)!

sumski_pjesnici_plakatU Butorima ove godine gostuju pjesnici i pjesnikinje iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Italije i Velike Britanije: Tea Tulić, Milan Rakovac, Enesa Mahmić, Tibor Weiner Sennyey, Neven Ušumović, Bojan Krivokapić, Irena Urbić, Tomica Bajsić, Marco Fazzini, Steven Fowler, James Byrne, Sandeep Parmari, Damir Šodan… Njihovu će poeziju na gitari pratiti Vladimir Kuzman. U šumi će biti postavljena i pokretna knjižnica u kojoj posjetitelji mogu ostaviti, posuditi ili razmijeniti knjige – projekt je to pakračkog dvojca Pere Antunovića i Hrvoja Šebića.

Pjesnici unplugged

Susret „Šumskih pjesnika“ zamišljen je kao dijalog pjesnika i publike, ali i čovjeka i prirode. Okupljanje oko dudova stabla koje je posađeno na prvom izdanju manifestacije postalo je tradicionalni ritual poštivanja netaknutog okoliša; ni ove godine neće biti umjetne rasvjete, mikrofona ili pojačala. Sjedi se na balama sjena ili na travi, a osim dekica možete ponijeti i vlastite pjesme, te se i sami pridružiti čitanju s pjesnicima!

Ako vam noćno druženje u Butorima nije dovoljno, sutradan u grožnjanskoj galeriji Fonticus možete sudjelovati na radionici Hrvatskog PEN-a „Pjesnici prevode pjesnike“, a u Umagu poslušati koncert Michela La Paglije iz Italije.Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.