Tu ste: Home // Film // Lučica za filmska prijateljstva

Lučica za filmska prijateljstva

GoliLučica u Ičićima ovog će tjedna trinaesti put razapeti jedra i projektore uperiti na najbolje hrvatske dokumentarce! Liburnia Film Festival prikazat će od 25. do 29. rujna 24 filma među kojima su neki svjetske ili barem hrvatske premijere!

Filmove za festival koji se naziva „najprijateljskijom filmskom lukom“ birao je Oliver Sertić koji kaže: „Teme su ove godine zaista raznovrsne, a ono što nam je posebno drago jest da su filmovi stilski različiti i promišljeni, i zaista možemo reći da imamo kreativno zrelu dokumentaristiku u Hrvatskoj. Ponovno će platno dijeliti debitanti s već etabliranim redateljima!“

Direktori festivala Igor Bajok i Oliver Sertić s plakatima Saše Jantoleka

Direktori festivala Igor Bajok i Oliver Sertić s plakatima Saše Jantoleka

Publika financira nagrade

Među nizom premijera naći će se ipak i oni adut-filmovi čiji je festivalski put već požeo nagrade. Bit će tu lanjski dobitnik Srca Sarajeva za najbolji dokumentarac, „Goli“ redateljice Tihe K. Gudac, osvajač Oktavijana za najbolji dokumentarac na Danima hrvatskog filma, „Veruda – film o Bojanu“ redatelja Igora Bezinovića, miljenik publike sa ZagrebDoxa „Lijepo mi je s tobom, znaš“ redateljice Eve Kraljević, dok publika DHF-a preporučuje „Razred“ Vesne Čudić.

Ljubitelje eksperimentalnog u dokumentarizmu mogao bi zanimati film koji se „gleda ušima“ – „Rakijaški dnevnik“ Damira Čučića s Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma stiže s nagradama za najbolju fotografiju, montažu i glazbu!

Jasno, nepravedno je ne spomenuti i debitante i premijere, ali o njima sve doznajte na festivalskim web stranicama – put prema nagradi za najbolji film, nagradi publike te strukovnim nagradama za najbolju režiju, fotografiju, montažu, dizajn zvuka i najbolji regionalni film, za sve je jednako težak ili lagan! Filmovi će ove godine biti nagrađeni i šuškavim nagradama – novčani fond putem crowdfundinga napunili ste upravo vi – publika!

Liburnia Film Festival organizira riječka udruga Liburnia Film Festival u partnerstvu sa zagrebačkim Restartom, a ljubiteljima filma obećaju i bogat program koncerata! Svi su programi besplatni!Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.