arhiva
naslovnica
kolumne
forum
kontakt


NATJEČAJ ZA 40. ZAGREBAČKI SALON

Deadline: 10. veljače 2006.

Kontakt: 01/ 4813-746, [email protected]

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti
ULUPUH raspisuje natječaj za 40. zagrebački salon - primi-
jenjena umjetnost i dizajn pod nazivom "Sinergije".

Salon je posvećen afirmaciji procesa stvaranja i sinergiji
stvaralaca s različitih područja primijenjenih umjetnosti i dizajna.

Prednost pri odabiru imat će djela ili projekti nastali u suradnji više stvaralaca s različitih područja (npr. zajednički projekti umjetnika primijenjenih umjetnosti sa teoretičarima i arhitektima, ili suradnja dizajnera i video umjetnika, slikara i fotografa i sl.), izvedeni u formi od umjetničkog objekta, preko ambijenta, instalacije, performansa, do video ili internet projekta itd. Neizvedena djela i projekti mogu biti prijavljeni u idejnom obliku.

Prijava mora sadržavati detaljan opis projekta, procesa nastajanja i realizacije, popis suradnika ili potencijalnih suradnika u slučaju neostvarenog djela, te raspoloživu dokumentaciju. Salon će djelomično pomoći u realizaciji odabranih nerealiziranih projekata.

Pravo sudjelovanja na 40. zagrebačkom salonu imaju svi autori i autorske grupe s područja Republike Hrvatske, kao i oni koji su svojim djelovanjem vezani uz Hrvatsku.

Svaki autor i autorska grupa ima pravo prijave i sudjelovanja na Salonu s najviše 5 (pet) radova nastalih u razdoblju od 2003. do 2006. godine.

Radovi se prijavljuju na prijavnici koju se može downloadati ovdje, uz prilaganje odgovarajuće dokumentacije, po mogućnosti na CD-u (u tif formatu rezolucije min. 300 dpl) ili fotografijama. Prijavnica je dostupna i u Galeriji ULUPUH u Tkalčićevoj 14 u Zagrebu, radnim danom od 10 do 20 sati.

Autori plaćaju participaciju po prijavi u iznosu od 200 kn.

Sve prijavljene radove i koncepte pregledat će i odabrati selektor Tihomir Milovac i žiri u sastavu: Ivan Doroghy, Nataša Ilić, Silva Kalčić, Žarko Pajić i Feđa Vukić.

Svi radovi odabrani za izlaganje konkuriraju za nagrade Salona. Članovi stručnih tijela Salona kao i njihovi bliski srodnici imaju pravo sudjelovanja na Salonu izvan konkurencije za nagrade.

Prijavom rada autori pristaju na javno izlaganje i publiciranje rada.

Organizacijski odbor Salona (Ivana Bakal, Maja Beck Pivac, Mario Beusan, Vatroslav Kuliš, Lazer Lumezi, Tihomir Milovac, Tomo Pleić, Maša Štrbac, Ivana Vučić) zadržava pravo na fotografiranje svih prijavljenih djela, objavljivanje djela i dostavljene grafičke dokumentacije u katalogu Salona, te pravo na njihovo korištenje u reklamne svrhe bez naknade.

Izložba će biti popraćena katalogom, tiskanim i na CD-u.

Prijavna dokumentacija predaje se dostavom (od 10 do 13 sati radnim danom) ili poštom na adresu: ULUPUH, Vlaška 72, 10000 Zagreb, s naznakom "za 40. zagrebački salon".