arhiva
naslovnica
kolumne
forum
kontakt


NATJEČAJ ZA RADIONICU DOKUMENTARNIH FILMOVA

Deadline: 15. siječnja 2006.

Kontakt: 01/ 4846-176,
[email protected]

ZagrebDox, međunarodni festival dokumentar-
nog filma koji će se održati u Zagrebu od 20.
do 26. veljače 2006., raspisuje natječaj za
sudjelovanje u radionici koja će se baviti
završnom fazom u razvoju dokumentarnih
filmskih projekata, s ciljem nalaženja partnera
za njihovo sufinanciranje.

Nakon dva dana intenzivnih priprema koje se sastoje u dotjerivanju projekta za prezentaciju pod vodstvom renomiranih predavača, producenti i/ili režiseri imat će priliku predstaviti svoj projekt pred skupinom kvalificiranih regionalnih i međunarodnih urednika dokumentarnih programa, na tzv. pitching forumu. Na radionicu se mogu prijaviti redatelji i producenti s projektom koji je u poodmakloj fazi koncipiranja.

U radu radionice mogu sudjelovati autori i projekti iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Srbije i Crne Gore te Slovenije.

S obzirom na intenzivan i individualan rad, na radionicu će biti primljeno svega 16 aktivnih sudionika, odnosno sudionika s razrađenim projektom. Radionici će moći prisustvovati i određen broj promatrača (zainteresirani autori bez aktualnih projekata ili autori projekata koji nisu izabrani za aktivne sudionike).

Radionica će se odvijati na engleskom jeziku. Trajanje radionice je od 21. do 24. veljače.

Pri prezentaciji u sklopu pitching foruma sudionici imaju na raspolaganju 7 minuta (uključujući i video klip) a urednici će imati svojih 8 minuta, u skladu s međunarodnim standardom.

Troškove puta, smještaja i radionice za izabrane aktivne sudionike snosit će organizator. Aktivnim sudionicima bit će osiguran i besplatan ulaz na sve projekcije festivala.

Prijava za radionicu treba sadržavati: kratki sinopsis (maksimalno jedna stranica), sažetak projekta i plana produkcije, biografiju autora na dvije-tri stranice.

Svi navedeni dokumenti trebaju biti na engleskom jeziku .

Poželjno je priložiti i vizualni materijal: fotografije ili ostali materijal do kojeg se došlo u istraživanju, te kratki video klip (ne dulji od dvije minute).

Prijavu treba poslati e-mailom i/ili poštom na adresu: Factum/CDU, Prilaz Gjure Deželića 26, 10000 Zagreb.