arhiva
naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

Velika očekivanja ono su što većina nas ćuti kad se nađe u zamračenoj dvorani kina, kazališta ili koncertne dvorane, a isti nas osjećaj ispunjava kad otvorimo prvu stranicu neke knjige ili turimo novi CD u plejer. Stoga je za blog http://velikaocekivanja.blog.hr, koji već više od godinu dana marljivo donosi prikaze kazališnih predstava, koncerata, filmova, knjiga i glazbenih albuma takvo, dickensovsko ime, odličan izbor. Tekstove o odgledanom, pročitanom ili odslušanom potpisuje grupica od šest twentysomething prijatelja zaraženih virusom kulturofilije koji sa žarom istinskih zaljubljenika u umjetnost zdušno pohode kulturna događanja, a svoje impresije na blogu iznose na ležeran način – blisko Nomadovcima, primjerice – akademsku suhoparnost i kritičarsko prenemaganje i strogoću zamjenjujući opuštenim pristupom, s jednim jedinim ciljem – da nakon čitanja prikaza i sami poželimo odgledati upravo taj film ili kazališnu predstavu, pročitati baš tu knjigu ili pak zacupkati ili zapogati na prvom idućem koncertu toga banda. Svaki je tekst popraćen s fotkom (ili s više njih) a većina sadrži i linkove prema službenim internetskim stranicama pisaca, glumaca, nakladnika, odnosno rock bandova o kojima autor piše. Agilnoj ekipici želimo da im nikad ne uzmanjka dovoljno šuške za sve što požele pročitati, poslušati, pogledati…

Ocjena: 7/10Iz bloga:

Lovage sam otkrila sasvim slučajno, istražujući projekte masterminda Mikea Pattona (Faith No More/Mr. Bungle/Fantomas/Tomahawk, itd.) kojeg jako cijenim jer je jedan od najtalentiranijih glazbenika uopće, a ima i nevjerojatne afinitete. Od njega se očekuju albumi koji će iznenaditi, a ovaj nije iznimka. Udružio se sa producentima Nathanielom Merriweatherom i Danielom Nakamurom (poznatiji kao Dan the Automator), Kid Koalom, Jennifer Charles (članicom rock-noir dueta Elysian Fields), Damonom Albarnom te Princeom Paulom i osnovao grupu pod imenom Lovage. Lovage je, prevedeno, naziv za ljupčac, biljku koja se u srednjem vijeku s juga Europe proširila i na ostatak kontineta, a poklanjala se u znak naklonosti i simpatije. Dakle, skupina iznimno talentiranih ljudi okupila se na jednom mjestu kako bi se, prije svega, zabavila - i na svijet je došao jedinstven album kojeg svakako vrijedi preslušati, ako zbog ničeg drugog, onda zbog toga što je drukčiji od svega što ste do sada čuli. Hip-hop, R&B, mediteranski folklor, europski trash, sarkastični tekstovi i elektronski elementi čine jedinstven spoj, kojem će se neki podsmjehivati, a neki ga poštovati.
Čarolija Mikea Pattona i Jennifer Charles leži u njihovom uspijevanju da ironične stihove koji graniče s banalnim /I'll turn you on like the electric company/ otpjevaju na način koji zvuči… jednostavno seksiIz arhive:
igramilijuna.bloger.hr, igramilijuna, 24.5.2008.
jezicnisavjetnik.mojblog.hr, Scorpy, 25.4.2008.
pisacuspon.blog.hr, Sinke, 10.4.2008.
asboinu.blog.hr, Bitke kroz povijest, 9.3.2008.
karaka.blog.hr, Profesorica i mama, 13.2.2008.
kamovic.blog.hr, Kamović, 12.1.2008.
kiberdzezva.blogspot.com, KiberDzezva, 13.12.2007.
femmeart.blogger.ba, Vlastita soba, 18.11.2007.
pjesmeomirni.blog.hr, Nepoznati pjesnik, 11.10.2007.
otprilike.blog.hr, Otprilike isto, 17.9.2007.
sisa.blog.hr, Sisajed, 29.8.2007.

blogovi
za kulturofile
skupina autora - velikaocekivanja.blog.hr
bravo za ideju za blog! čitam vas :) (komentirala alice with a gun)
 Autor    Božidar Alajbegović