arhiva
naslovnica
kolumne
forum
kontakt


NATJEČAJ ZA ŠKOLU DOKUMENTARNOG FILMA

Deadline: 10. svibnja 2006.

Kontakt: [email protected]

Ateliers Varan, svjetski poznatapariška škola dokumentarnog
filma, i Atelje Varan Beograd raspisuju natječaj za sudjelovanje
u intenzivnoj tromjesečnoj radionici dokumentarnog filma.

U radionici će sudjelovati 12 sudionika iz bivših jugoslavenskih
republika.

Ateliers Varan kroz 24-godišnje iskustvo izgradio je reputaciju
jednog od najboljih svjetskih centara za obuku u dokumentarnom filmu. Beogradski je Atelje Varan pak u protekle dvije godine napravio 19 dokumentaraca, te je najveći nezavisni producent dokumentarnih filmova u Srbiji.

Za prijavu na radionicu nije potrebno iskustvo, ali se od kandidata očekuje potpuna posvećenost radu za vrijeme radionice. Znanje engleskog ili francuskog ne bi bilo naodmet, ali nije neophodno, jer će biti osigurano konsekutivno prevođenje.

Dvanaestero izabranih intezivno će raditi u Novom Sadu/Beogradu u periodu od tri mjeseca, za vrijeme kojih će im biti osiguran smještaj te pokriveni osvnovni troškovi.

Prijava za natječaj treba biti na engleskom ili francuskom jeziku te sadržavati biografiju na najviše dvije stranice (u obliku priče, ne suhoparnog CV-a), kratak esej (ne duži od jedne stranice) na jednu od predloženih tema (1. Opišite jedan događaj iz svog života; 2. Opišite jedan dan; 3. Opišite svoje susjede), kontakt e-mail adresu i broj telefona. Prijave se šalju putem e-maila.