arhiva
naslovnica
kolumne
forum
kontakt


NATJEČAJ ZA PRIČE

Deadline: 1. travnja 2006.

Kontakt: 052/ 624-333

Organizacijski odbor 5. Festivala fantastične književ-
nosti u Pazinu raspisuje natječaj za priče iz žanrov-
skog spektra znanstvene fantastike - fantasyja - nad-
naravnog horrora, koje na bilo koji način obražuju ili
koriste vampirsku tematiku.

Vampirske priče ne smiju biti dulje od deset novinskih kartica (18.000 znakova uključujući razmake) niti smiju biti prethodno objavljene. Poželjno je, ali nipošto nije uvjet, da je vampirska priča radnjom smještena u Istru, i da se u njoj pojavljuje Jure Grando.

Priče treba slati u jednom primjerku otisnute na papiru, potpisane imenom i prezimenom autora, s detaljnim podacima o autoru u prilogu, uključujući kontakt podatke, te kraći životopis i bibliografiju (materijal za "bilješku o piscu"). Prijavi treba priložiti i disketu ili CD s pričom u elektronskom obliku (u .rtf datoteci, bez posebnih formatiranja teksta).

Priče se šalju na adresu: Pučko otvoreno učilište u Pazinu (za vampirske priče), Šetalište Pazinske gimnazije 1, 52000 Pazin.

Prosudbena komisija odabrat će najbolje priče za objavljivanje u zajedničkoj zbirci koja će biti predstavljena na 5. Festivalu fantastične književnosti koji će se održati u Kringi i Pazinu 11. i 12. kolovoza 2006. godine.

Priče odabrane za objavljivanje u zbirci se ne rangiraju i ne nagrađuju posebnim nagradama. Autori čije se priče odaberu za zbirku bit će pozvani da svoje priče predstave na Festivalu.