arhiva
naslovnica
kolumne
forum
kontakt


NATJEČAJ ZA IZLOŽBU

Deadline: 14. lipnja 2006.

Kontakt: 091/ 5397-588

Galerija Močvara raspisuje natječaj za
izložbu na temu "Ukradena ideja", koja
će se održati 29. lipnja 2006.

"Ukradena ideja" je izložba koja se bavi
fenomenom krađe ideja na području vi-
zualnih umjetnosti.

Izložba želi ukazati na konstantni problem preuzimanja ideje koju netko osmisli (realizira), a zatim se s drugim potpisom ideja (ponovo) realizira. Projekt je potaknut konstantnim primjedbama umjetnika da im je netko ukrao ideju ili su primijetili kod drugih da su preuzeli tuđu.

Galerija Remont  (Beograd) je istoimeni natječaj provela u Beogradu u svibnju 2004. Zagrebačka izložba uključivat će radove hrvatskih i srpskih umjetnika.

Uz izložbu će se organizirati javna diskusija na temu autorstva i fenomena različitog pojavljivanja iste ideje u umjetničkom stvaralaštvu, te o usporedbi situacije u Zagrebu i Beogradu.

Pozivaju se umjetnici da predlože radove koji problematiziraju krađu ideja na području vizualnih umjetnosti. Ta krađa može biti slučajna/nesvjesna, namjerna/svjesna (uz odobrenje autora) ili jednostavno bezobrazna.

Radovi se prijavljuju kao original (ili kopija originalnog rada) i dokaz, odnosno rad autora koji je ukrao ideju, u izložbenom formatu, s podacima o datumu nastanka ili javnog prezentiranja originala i kopije te imenima autora.

Prijave s biografijom i kontaktom autora poslati na adresu: Galerija Močvara, Trnjanski nasip bb, 10000 Zagreb (za izložbu "Ukradena ideja").