arhiva
naslovnica
kolumne
forum
kontakt


NATJEČAJ ZA KOREOGRAFE

Deadline: 1. ožujka 2006.

Kontakt: 098/ 9811-004, [email protected],
[email protected], [email protected]

Plesni centar Tala raspisuje natječaj za sedmu
Platformu mladih koreografa.

Na natječaju mogu sudjelovati strani i domaći
koreografi koji su ili početnici, ili mladi koreografi
s iskustvom, plesači, pojedinci i grupe koje djeluju
u suvremenom plesu, bez obzira na formalnu
naobrazbu.

Platforma se organizira kao sedmodnevno međunarodno okupljanje plesnih umjetnika koji sudjeluju u radionicama, predavanjima, diskusijama, izložbama, instalacijama, okruglim stolovima, preformanceima, predstavama, plesnim sajmovima... .

Platforma podržava inovativne plesne forme, originalne i jasne strukture, nove koncepte i profesionalni pristup, a umjetnike nastoji uključiti u sadržaje koje organizira: okrugle stolove, diskusije, radionice... Najbolji koreograf, po procjeni stručne komisije, dobiva novčanu nagradu.

Organizatori pokrivaju sljedeće troškove: promociju, administraciju, press i marketing manifestacije, adekvatni prostor za izvedbu predstave u jednom od gradskih kazališta te tehničke uvjete izvođenja, smještaj i prehranu za grupe od najviše 4 člana.

Putni troškovi i honorari za predstave ne pokrivaju se.

Osim grupa prijavljenih putem otvorenog natječaja, organizator ima pravo pozvati na sudjelovanje umjetnike za koje smatra da će svojom izvedbom podići kvalitetu događaja.

Uz prijavnicu koju se može downloadirati ovdje, potrebno je poslati životopis koreografa, VHS snimku/DVD uradak i fotografiju, s tim da snimka mora prikazivati rad od početka do kraja bez montaže.

Prijave se šalju na adresu: Plesni centar Tala, B. Magovca 50, 10000 Zagreb.

Prijavnicu i životopis treba poslati i mailom.