naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište
cirkusi lete u nebo
Drugi Festival novog cirkusa u šest je dana komprimirao najbolje od europskoga novoga cirkusa - 3000 ljudi pohrlilo je konzumirati ovu manifestaciju. Dojmove s drugog FNC-a riječju prenosi Robert Kovačić, a slikom Goran Šarić.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
dekapitirane žene
Natašu Bodrožić posjeli smo u vlak za Graz kako bi pogledala novu produkciju kultne talijanske kazališne skupine Societas Raffaello Sanzio. Gotovo nestvarna "Hey girl!" još je jedan dokaz majstorskog redateljskog potpisa Romea Castelluccija.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 1. prosinca: Natječaj za predstave NOVO!!!

film
svaka ti bradata dala!
arhiva


"Dnevnik besposličara"
Radenko Vadanjel
(Profil, 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Rad Pamele Ivanković "Tajna" samo je jedan od izloženih u Galeriji ULUPUH. Tematska izložba Sekcije za keramiku, porculan i staklo, nazvana "Keramička ploča – polje asocijacije, naracije i akcije", može se pogledati do 5. siječnja.

pročitaj cijeli tekst
Provokativni miks zapaljivih penisa, debelih majki i prepariranih sinova nije mogao promaknuti Kupusovu oštrom oku. Film mađarskog redatelja Gyorgyja Palfija zove se "Taxidermia" i, nakon ZFF-a, eto ga u kinima.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
keramička tajna

mikser
ima li srba u svemiru?
Baš kao što se Zemlja nekoć aktivno pitala ima li života na Mjesecu, tako danas hrvatski NASA mentalni sklop razmišlja ima li uopće života s one strane Drine. Čitanje jednoga naroda kroz prizmu njegove političko-vojne pogreške ili grijeha iz političkog pogleda žrtve često prerasta u teleskopsko promatranje crnih rupa. Zanimaju te iz daleka, uz pametnu dozu bojazni gdje bi te crvotočina mogla odvesti. Nataša Bodrožić pita se dokad će Srbi biti s Venere, a Hrvati s Marsa te kad ćemo učiniti "malen korak za čovjeka.
pročitaj cijeli tekst
mikser
papićev muzej i pljus
Nataša Bodrožić upoznala je Biljanu Cosmoginu prije tri godine, kad je pobijedila na natječaju za queer priče. Danas je svaki odlazak Kupusove novinarke u Beograd obojen pojavom tamošnje queer kraljice, mirisom cimeta u piti od jabuka i čaja od karamele, te najnevjerojatnijim pričama koje su vjerojatne samo u Beogradu. Ali likovi iz njezinih priča su stvarni. Mogu se upoznati još iste večeri. Ovo je priča o jednoj takvoj osobnosti, beogradskom umjetniku i osobenjaku koji živi u vlastitom muzeju.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu