naslovnica
kolumne
kontakt

 

glazba
tri vile na objektu sreće
Za sve one koji čeznu za Jadranom utješna činjenica uvijek je bila da čeznu ionako za nečim predvidljivim. Jer doista - treba li mi baš taj Mediteran kakav je nekad bio, te predvidljive hotelske terase, te pjevačice koje vrte iste stihe svakoga dana, svake noći?
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (14)
mr. frizura i mrs. jacuzzi
Izlizane stranice novina, usporedive možda još samo s frizurom jet-settera Ante Gotovca, ponosni su spomenik sposobnosti da kao nacija gutamo ama baš sve što servira žuti tisak. Jasmina Trifunović nije mogla odoljeti pisati o bračnom paru koji ju svako jutro dočeka u novootvorenoj pašteti.
pročitaj cijeli tekst
film
dok nas ispuh ne rastavi
arhiva
Ljubav prema silikonskoj ljepotici okosnica je komedije "Lars and the Real Girl" koja je u kina privukla tinejdžere željne humora američkih pita. Za njih "glup film", za našu je Micu nježna i bolno lijepa drama o osamljenosti.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

film
uzmi doylea


"Baba Jaga je snijela jaje"
Dubravka Ugrešić
(Vuković&Runjić, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Irena Luksic
irenaluksicstory.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
One Take Film Festival, međunarodni festival filmova snimljenih u jednom kadru, od 20. do 22. studenoga doživjet će svoje četvrto izdanje. Kao uvod u manifestaciju organizatori su pripremili humanitarnu prodajnu izložbu fotografija Christophera Doylea, jednog od najcjenjenijih suvremenih filmskih snimatelja. Od 8. do 19. studenoga dođite po svog Doylea u kino Europa!
mikser
queer vs. fašizam
glazba
jazz, ali ne samo jazz, deveti put
pročitaj cijeli tekst
Biljana Kosmogina, beogradska književnica, performerica i publicistkinja, (ne)okrunjena queer kraljica ex-Yu regije, sudionica nedavno završenih queer festivala u Beogradu i Sarajevu, sumira utiske i govori o nemilim napadima ekstremista na organizatore i sudionike. A možete je pronaći i u publici aktualnog zagrebačkog Queer festivala koji je, nasilje s istoka govori, uspio donekle kultivirati hrvatsku zajednicu.
Deveto izdanje Not Only Jazz Festivala, koji uz jazz glazbenike dovodi dakle i one koji to nisu, od 5. do 16. studenoga okupirat će zagrebački Studentski centar. Slušat ćemo i gledati nagrađivanog američkog trubača Davea Douglasa i njegov novi akustični trio, petodnevnu radionicu s njujorškim saksofonistom Charlesom Gayleom, kao i premijeru muzičkog performansa “Teretni čovjek” Damira Bartola Indoša i njegove “Kuće ekstremnog muzičkog kazališta”. U glavnom su programu organizatori posebno ponosni na "najvećeg suvremenog jazz gitarista svijeta" - Billa Frisella, zatim jazz violinista Alexandera Balanescua, pijanista Alexandera von Schlippenbacha... U N.O. Jazz selekciji naći ćemo Olafura Arnaldsa (Island), DJ-a Kid Koalu (Kanada), Lightning Bolt (SAD)...

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu