naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište
hoće li gromaču izlemati...
Trinaest ptica-glumica u perju otišao je pogledati i Marko Sjekavica kojeg je pradavni i sveopći ljudski mit o letenju inspirirao za dubinsku analizu granica slobode čiju latinsku inačicu Dubrovnik grad nosi čak i na zastavi.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (6)
čekajući pravoga mačora
Kad živite na najvišem katu, nekako se, prirodno, noću poželite razgolititi. Ta iznad vas je samo običan, vrući limeni krov! Tko bi vas s takvog krova uopće mogao špijunirati? Naša kolumnistica Jasmina Trifunović shvatila je da svojom golotinjom može probuditi najniže životinjske strasti.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave
Deadline 8. rujna: Natječaj za fotografije NOVO!!!
Deadline 12. rujna: Natječaj za filmove
Deadline 13. rujna: Natječaj za filmove
Deadline 25. rujna: Natječaj za plesne skupine
Deadline 1. listopada: Natječaj za fotografije

likovnost
maske, klaunovi i...
arhiva


"Smetlar"
Damir Miloš
(Meandar, 2005.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


"Becycled Quotes" naziv je izložbe Danijela Žeželja i Stanislava Habjana postavljene u novigradskoj Galeriji Rigo. Crteže inspiriirane biciklima može se pogledati do 3. rujna.

pročitaj cijeli tekst
Na avionsku smo kartu kao odredište upisali Pariz, a sve zbog tamošnje retrospektive američke umjetnice image arta, konceptualne i performerske Cindy Sherman. U Jeu du Paume vodi nas Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
crteži o biciklima

likovnost
ubojstvo u kugli
Umjetnost traži raznolike načine razumijevanja stvarnosti. Međunarodna izložba ARS 06 u Kiasmi, helsinškom muzeju suvremene umjetnosti, fokusirala se na značenje umjetnosti kao dijela stvarnosti našeg vremena. Pod egidom "Sense of the Real", 40 umjetnika i umjetničkih skupina iz 24 zemlje izložili su više od stotinu djela koja istražuju stvarnoliki svijet. Ukoliko ste propustili ovu finsku selekciju, donosimo vam impresionistički zapis o prepariranim labudovima i ubojstvima u staklenim kuglama. Ivan Kralj...
pročitaj cijeli tekst
kazalište
istječe rok za cirkuske predstave
Prvi rujna 2006. zadnji je dan za prijavu domaćih predstava u program drugog međunarodnog Festivala novog cirkusa koji će se u studenome održati u Zagrebu. Organizator, udruga Mala performerska scena, otvorio je festivalom prezentacijski kulturni prostor svim profesionalnim i amaterskim cirkuskim, kazališnim, plesnim ili performerskim skupinama koje apliciraju predstavom novog cirkusa. Okvirna ovogodišnja nit vodilja jest fizikalna odrednica visine, shvaćene kao prepreka, ali i metafora moći te društvene diferencijacije. Unatoč tematskom fokusu, u festivalski program bit će prihvaćene i predstave koje nisu izravno usredotočene na pitanje visine/moći ukoliko svojim kvalitativnim doprinosom nastavljaju razvoj hrvatskoga novog cirkusa. Prijavnicu možete downloadati ovdje.

NAGRADNA IGRA
Kupus.net
i
anonimni donator dijele

veliku kolekciju informatičkih časopisa


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu