naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
küba - putovanje uzvodno
Zahvaljujući rojektu "Küba - putovanje uzvodno" (nastao pod imenom Francesce Von Habsburg), istanbulski polusvijet zarobljen u televizorima tegljačem napušta svoj prigradski slam i putuje prema austrijskoj prijestolnici.
pročitaj cijeli tekst
intervju
kukavičluk je legitiman
Umjetnički voditelj Queer Zagreb festivala Zvonimir Dobrović u Kupusovu intervjuu progovara o kukavičluku koji vidi oko sebe: od kukavičluka LGBTIQ osoba, preko kukavičluka hrvatskih queer umjetnika, do kukavičluka kazališnih i gradskih vlasti koje ubijaju nezavisnu kulturu.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 30. lipnja: Natječaj za mlade pjesnike
Deadline 30. lipnja: Natječaj za mlade pisce

Deadline 30. lipnja: Natječaj za pisce i pjesnike
Deadline 10. srpnja: Natječaj za modne dizajnere NOVO!!!
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru
Deadline 27. srpnja: Natječaj za film, video, animaciju... NOVO!!!
Deadline 30. srpnja: Natječaj za likovnjake
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za kratke priče
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

mikser
okusi afrike u srcu europe
arhiva


"Psi i klaunovi"
Josip Mlakić
(V.B.Z., 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Subota, 1. srpnja, posljednja je prigoda za razgledanje izložbe fotografija "Drugom stranom". Na velikim formatima autor Matko Biljak izložio je crno-bijele fotografske zapise o preživljavanju kao suštini života, od inkubatora do najstarije dobi. U središtu svih radova je - čovjek.

pročitaj cijeli tekst
Četvrt Matonge u Bruxellesu zovu i "Malom Afrikom sjevera". U taj istinski multikulturalni lonac za topljenje nacija prste je umočila i naša Sanja Romić, osvrnuvši se, onako reporterski i u prolazu, na živahni festival koji joj je uljepšao dan.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
preživjeti

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Fraktura
dijele dvije knjige
Lászla Darvasi
ja

"Tajna svjetska reprezentacija"


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu

kazalište
čudno voće na granama
Australska skupina Strange Fruit u sklopu je svoje europske turneje posjetila i hrvatsko Primorje. Na otvorenju Riječkih ljetnih noći ova ulična kazališna skupina, specijalizirana za zračne akrobacije na visokim savitljivim motkama, izvela je svoju predstavu "Field". Osmeročlani "plesni ansambl" otpočeo je tako festival koji će Rijeka moći gledati do 27. srpnja, kad će se u bivšoj tvorničkoj hali Torpeda izvesti Orffova "Carmina Burana". Od zanimljivijih dijelova programa izdvajamo domaću praizvedbu hrvatsko-japanskog "Vjetra u borovima".
kazalište
novi početak itd-a?
Predstava "Grmače" u režiji slovenskog redatelja Nicka Uppera, osim što je najavljena kao jedan od koprodukcijskih Eurokazovih zalogaja, trebala bi biti prekretnica i u razvoju Teatra ITD koji ovom slovensko-hrvatskom suradnjom najavljuje početak rada na takvoj suradnji Studentskog centra i drugih institucija. Na projektu su, naime, "nositeljski" angažirani studenti i profesori zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti čime pozornica u sklopu Studentskog centra otvara prostor inovacije i kreacije upravo - studentima.