naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
osedlana žena
Osedlane poput najobičnijih kobila ili pak svezanih vratova poput neposlušnih kuja, submisivne pred mužjakom, Newtonove žene žrtve su posve nove reinterpretacije svijeta modne industrije. Poeta ili stari jarac? Pita se Nataša Bodrožić.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (2)
zob s okusom ćevapa
Dok pošten svijet doma pije jutarnju kavicu, a odmah potom trči na jutarnju kakicu, Jasmina Trifunović već u teretani svojom težinom muči jadne strojeve koji se imaju nesreću zvati steperi. Otkad je srela starog prijatelja, može potegnuti kao konj.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 1. lipnja: Natječaj za prozu
Deadline 1. lipnja: Natječaj za slikovnice
Deadline 3. lipnja: Natječaj za suvenire
Deadline 10. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 10. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 10. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 14. lipnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 15. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 15. lipnja: Natječaj za bajke
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 30. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za roman NOVO!!!

književnost
špijuni besmisla
arhiva


"Crnac"
Tatjana Gromača
(Durieux, 2004.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Neda Dokić:
"Serafina u proleće"
30.5.2005.-5.6.2005.

Retrospektivna izložba doajena hrvatske fotografije Mladena Tudora u Muzej za umjetnost i obrt donosi 150 umjetnikovih fotografija nastalih u proteklih pola stoljeća. Izložba je otvorena do 12. lipnja.
pročitaj cijeli tekst
Junak njegove nove knjige poručuje mu da je tek "kolateralna žrtva" u aferi tajnog praćenja. O tome što uzbuđuje Stipu Mesića, državni neprijatelj Ivica Đikić razgovarao je s našim Mićom Vujičićem.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
pola stoljeća tudora

kazalište
žena ili pas, biraj

Studentsko kazalište "Ivan Goran Kovačić" u utorak 31. svibnja u 20 sati u Teatru ITD premijerno izvodi "Kinologa u nedoumici" Slawomira Mrožeka. Predstava koju je režirala Zrinka Antičević, prati Kinologa i Ljubiteljicu ptica koji dijele kat u Društvu ljubitelja životinja. Veliku promjenu u njihovom uobičajenom popodnevu unosi dolazak Nepoznatog ljubitelja životinja. Autori se pitaju je li ljubav prema ženi jača od osjećaja odgovornosti prema psima, postoje li divovski leptiri te tko ima palmu i zašto.

kazalište
kabuki teatar unutrašnje slobode

Predstavom velikog Josefa Nadja završava 22. Tjedan suvremenog plesa u Zagrebu. Omiljenog je mađarskog koreografa hrvatska publika prvi put vidjela na petom izdanju ovog plesnog festivala s predstavom "Sedam koža nsoroga", 1991. je došla "Comedia Tempio", a na dvanaestom Tjednu nismo vidjeli njegova "Woyzecka" i "Anatomiju zvijeri" jer su predstave otkazane zbog raketiranja Zagreba. Predstava "Apocrif codex II. Part: EDEN", kojom se zaključuje ovogodišnji festival, prema Nadjevim riječima "progovara o onoj snazi koju čovjek traži u sebi kako bi održao vjeru u druge". Nadj "Eden" naziva kabuki teatrom koji iskazuje unutrašnju slobodu. U predstavi pleše i sam autor, a koproducirali su je Kanizsa Circle - Art Workshop i BITEF.