naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište / skandal
ukida se ffrik! festival

 

film
dezorijentirani kompas
Ako sudimo po startnom mrcvarenju Pullmanove knjige, redatelj "Zlatnog kompasa" Chris Weitz odlučio je snimiti nanizanku dulju od Potter serijala. Pauzu između knjiških činova pretvorio je u filmski finale. Film i knjigu pročitao je Mladen Končar.
pročitaj cijeli tekst
mikser
lepljivi anđeo u space sh...
Ona je lijepa. I ljepljiva. Smrdi po ljepilu. Projektira frke u glavi. Ljepljiva je na još nekoliko načina. Zatreptale pesnice lako se zalijepe za njezino muško-žensko lice. Biljana Kosmogina za nju se lijepi kao za najbolju prijateljicu. A Pamela čak ne pamti da joj je periku donirala upravo ona.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (11)
vječna lovišta
arhiva
Postoji više mogućnosti kako si osigurati ukopno mjesto i prateći asesoar koji ide uz pogreb kao modni događaj prve klase. Ako nismo velikani pa da nas, važne, zajednica ukopa o svom trošku, ostaje - posmrtna pripomoć.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
plesači u štafeti


"Nesanica"
Marina Šur Puhlovski
(Profil, Zagreb, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Scorpy
jezicnisavjetnik.mojblog.hr


pročitaj cijeli tekst
skandal
koncertna dvorana ulizinski
Podbočeni na ulaznim vratima koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, maltene kao da ih plaća državni security, a ne publika koja ima ulaznice, biljeteri su na Arsenov koncert 29. travnja zapriječili ulaz posjetiteljima koji su kasnili pet minuta uz obavijest da "do pauze nitko neće biti pušten na koncert zbog nazočnosti gradonačelnika i premijera". Oh, nije razlog biljeterske krutosti (koju je fizički osjetila čak i jedna gospođa) moguće remećenje umjetnikove izvedbe, već remećenje gledateljskog spokoja onih gostiju koji Lisinskom ipak nešto "vrijede".
Urban festivalu to će biti osmo, FFRIK!-u peto izdanje. Počinju istoga dana, 5. svibnja, čime Zagrepčani opet mogu slaviti slobodu izbora, ali 12. svibnja FFRIK! završava ne samo jedno izdanje, već i cijelu svoju malu povijest. Odluku o ukidanju Festivala frankofonog internacionalnog kazališta dodatno je osnažila činjenica da je Ministarstvo kulture ukinulo i bijednu potporu od 10 tisuća kuna, a alžirski plesači ne mogu dobiti vizu za Hrvatsku, zemlju interkulturanog dijaloga.
pročitaj cijeli tekst
Kao što se nekad za Titov rođendan domovinom nosila palica s porukom Najvećemu sinu, stotinjak je hrvatskih plesača Svjetski dan plesa obilježilo simbolički noseći ples kao univerzalnu poruku glavnim zagrebačkim trgom. Akciju je organizirala Mala performerska scena.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu