naslovnica
kolumne
forum
kontakt
film
dezorijentirani kompas

 

anatomija ženske konstruktivnosti (10)
hrvatska poštanska banda
Jasmini Trifunović ponovno se digla kosa na glavi. Ne, nije bila kod frizera, već u banci. Hrvatskoj poštanskoj banci. U potrazi za zagubljenom božićnicom, na šalteru banke zahtijevala je vlastiti novac. Izgubila je dobrih sat vremena, ali ponos je ionako nemjerljiv u valuti.
pročitaj cijeli tekst
mikser
lepljivi anđeo u space sh...
Ona je lijepa. I ljepljiva. Smrdi po ljepilu. Projektira frke u glavi. Ljepljiva je na još nekoliko načina. Zatreptale pesnice lako se zalijepe za njezino muško-žensko lice. Biljana Kosmogina za nju se lijepi kao za najbolju prijateljicu. A Pamela čak ne pamti da joj je periku donirala upravo ona.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
chagallove zelene tene
arhiva
Marko Sjekavica Marca Chagalla pamti još iz katekizama koji su mu kao šestogodišnjaku približavali biblijske priče. Koje desetljeće kasnije, imenjak mu se vratio. "Priču nad pričama" vrijedilo je pogledati.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
e.t. ima nasljednike


"Nesanica"
Marina Šur Puhlovski
(Profil, Zagreb, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Bitke kroz povijest
asboinu.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Fantasy roman se izgleda ne može napisati a da nije barem trilogija. Tako i filmski fantasy pretpostavlja sagu u nastavcima. Tada i novac stiže u nastavcima. Ako sudimo po startnom mrcvarenju Pullmanove knjige, redatelj "Zlatnog kompasa" Chris Weitz odlučio je snimiti nanizanku dulju od Potter serijala. Pauzu između knjiških činova pretvorio je u filmski finale, potencirajući vlastiti osjećaj za dinamiku koji poznavateljima knjige možda i neće biti drag. Film i knjigu pročitao je Mladen Končar.
film
dosada hrvatskog filma
"Hej! Ima li koga ovdje?" naziv je novopripremljene predstave koju je za Dječje kazalište Dubrava režirao Dario Harjaček. Kreirana prema motivima romana Josteina Gaardera, predstava potiče na razmišljanje o položaju djeteta u svemiru.
DHF (što je zapravo kratica za Dane hrvatskog filma) završili su svoje 17. uprizorenje u Studentskom centru. Ova manifestacija koja godinama muku muči s publikom (zanimljivu ilustraciju snimili smo po završetku jedne od projekcija kad se u hororski praznom Kinu SC-a, uz dvadesetak nadobudnih, mogao ugledati i čovjek koji je pred hrvatskim filmom ubio oko), ove je godine, za ironiju, uvela i nagradu publike. Nju je, baš kao i nagradu žirija, odnijela Ana Hušman s eksperimentalnim filmom "Manire čine čovjeka - ručak".
počitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu