naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište
virtualna cirkuska poezija
Hrvatska sve više postaje zanimljivo odredište za novocirkuska gostovanja. U Rijeci je gostovala Compagnie Adrien M. Predstava "Convergence 1.0" spoj je suvremenog plesa, manipulacije lopticom i kompjutorski generiranih slika.
pročitaj cijeli tekst
film
povraćajmo zajedno!

Kad smo čuli da su se na prvim projekcijama filma "Hostel" gledateljima dijelile vrećice za povraćanje, morali smo i sami provjeriti o kakvoj je to strahoti riječ. Izvješće o filmu podnosi Robert Kovačić. Koji je svoj ručak zadržao za sebe. U želucu.

pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 30. ožujka: Natječaj za skladatelje
Deadline 31. ožujka: Natječaj za dizajnere
Deadline 1. travnja: Natječaj za priče
Deadline 1. travnja: Natječaj za predstave
Deadline 2. travnja: Natječaj za predstave
Deadline 5. travnja: Natječaj za kratke priče
Deadline 15. travnja: Natječaj za FemFest NOVO!!!
Deadline 20. travnja: Natječaj za suvenire
Deadline 30. travnja: Natječaj za kipare
Deadline 1. svibnja: Natječaj za dizajnere
Deadline 1. svibnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 1. svibnja: Natječaj za dokumentarne filmove
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru

skandal
dragi bruce lee...
arhiva


"Preživjeti s pingvinom"
Andrej Kurkov
(Edicije Božičević, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Josip Ušaj u Muzeju grada Zagreba izlaže fotografije "Zagreb kakvog ne volim". Aparatom zabilježenu "uličnu galanteriju", mrsku autoru, može se pogledati još samo do 1. travnja.
pročitaj cijeli tekst
Danas nije lako biti ni spomenik. Dok čekamo restauraciju mostarskoga brončanoga kipa Brucea Leeja, Boris Rašeta napisao je emotivno pismo legendi koja je nakon 111 dana morala biti spremljena u skladište.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
mrski dio zagreba

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i
Celeber
poklanjaju vam knjige
Juliana Barnesa

"Pretresanje"
i
"Ljubav, itd."

skandal
je li kupus.net javna potreba u nekulturi?

Grad Zagreb razdijelio je novac za kulturu. Evo: Art-e-fact ("visoko selektivni i profilirani elektronski časopis" za dva godišnja ažuriranja tražio je 60.000 kuna, a dobio "bijednih" 19.000), Knjigomat ("otvara nove prostore unutar naše književnosti" s prosječnih 60 posjeta dnevno - 19.000 kuna), DOP Magazin (23.000 kuna jer je "najčitaniji domaći opširni, nezavisni pop kulturni portal", iako navodi da ga čita tek 1000 posjetitelja), web portal za mlade Knjižnice Medveščak (ponovno doniran, iako je 10.000 lani bačeno u vjetar - zadnja promjena stranice izvršena je 26.ožujka 2005., dan nakon što je projekt pokrenut - stvarno su zadužili kulturu!), inZg.net ("web portal" koji prenosi servisne informacije za 30.000 sufinancirajućih kuna). Naš favorit u kategoriji kulturi potrebnih časopisa je Maksimir Moj kvart ("prati komunalne aktivnosti u četvrti Maksimir", a kojem je komisija Spomenke Petrović pomogla s 10.000). Čestitatmo s(p)retnim dobitnicima! Svratite na kulturi potrebne i "najčitanije" portale. Komunalni mjesečnik nađite kod susjeda. Kupus zaobiđite. Jer smo ionako... Nekulturni.

kazalište
šest sestara
Olga, Maša i Irina. Puta dva. "Tri sestre" koje će u HNK živjeti zbog srednjoškolaca koji ih vidjeti moraju i "Tri sestre" koje će u Studentskom centru živjeti zbog studenata koji ih vidjeti žele. Dva oprečna redateljska postupka Ivice Kunčevića i Daria Harjačeka, iako nesuprotstavljena kao u dvoboju, doista nameću pobjednika. Koji je od postupaka publici više približio smisao Čehovljeve drame, neovisno o doslovnom pridržavanju predloška?
pročitaj cijeli tekst