naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište
tko je ubio kurta cobaina
Početkom prosinca u beogradskom je Ateljeu 212 premijerno izvedena drama Dimitrija Vojnova "Velika bela zavera" koja tematizira posljednje dane života Kurta Cobaina. S autorom ove šokantne priče razgovarao je Mića Vujičić.
pročitaj cijeli tekst
seks i gad (11), kolumna velikog pere
tko će biti novi bradonja?
Predsjednik fikus ili Predsjednica bor - čemu se više veseliti? Od čega više strepiti? Veliki Pero tajnim je kanalima došao do pisama koja su gramziva dječica ove godine slala Djedu s Pantovčaka.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 31. prosinca: Natječaj za dizajn NOVO!!!
Deadline cijele godine: Natječaj za poeziju i prozu
Deadline cijele godine: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 8. siječnja: Natječaj za dramska djela
Deadline 15. siječnja: Natječaj za dizajn
Deadline 15. siječnja: Natječaj za filmove (RAF 2005.)
Deadline 15. siječnja: Natječaj za fotografije
Deadline 15. siječnja: Natječaj za kratku SF & F priču
Deadline 20. siječnja: Natječaj za likovne umjetnike

skandal
horizontalni tito
arhiva


"Zvrčko i Mljac"
Holly Hobbie
(Algoritam, 2004.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Roman Tolici:
"Bez naslova"
27.12.2004.-1.2.2005.

likovnost
stranci u galeriji

U zagrebačkoj Modernoj galeriji do 30. je siječnja na rasporedu izložba "Strani slikari 19. stoljeća". Izložba je sastavljena iz vlastitog fundusa.
pročitaj cijeli tekst
Prekonoćno rušenje spomenika drugu Titu, smatra Boris Rašeta, diglo je velikanu naših naroda i narodnosti još trajniji postament. Nepotpisani je umjetnik možda srušio statuu, ali ne i veličinu onoga koga ona predstavlja.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

skandal
otmica marginjanki
Vikend-nestanak Domagoja Margetića, urednika Novog Hrvatskog slova, uzbudio je ne samo njegovu obitelj. Osim što je od petka do nedjelje bio zatočen i ispitivan, Margetić je morao svjedočiti i policijskom uhićenju te "odvođenju u nepoznatom smjeru", kako je izvijestio njegov list. Iako je MUP te informacije opovrgnuo, samo još budala može sporiti da je riječ o suradnji organiziranog kriminala i službenih struktura. U kosti hrvatskih kulturnih urednika uvukao se strah. Oh, Bože, tko je sljedeći?
pročitaj cijeli tekst
glazba
trčeći bubnjari
Multikultura uz pomoć japanskog veleposlanstva 31. siječnja u Zagreb dovodi bubnjare Za Ondekoza. Skupina iz koje su potekli Kodo bubnjari nastupit će u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski i time završiti svoju europsku turneju. Japanski će bubnjari u nastupu koji se često opisuje kao drama i energija života svirati na tradicionalnim instrumentima Dalekog Istoka; nekoliko vrsta taiko bubnjeva (od kojih je jedan težak gotovo pola tone, a promjer mu je jedan i pol metar), flaute od bambusa, razne udaraljke, zvona... Za Ondekoza vjeruje da su trčanje i glazba jedna te ista stvar.