naslovnica
kolumne
forum
kontakt

film
festival filma i ostalog

skandal
koncertna dvorana ulizinski
Biljeteri koncertne dvorane Vatroslav Lisinski na Arsenov su koncert zapriječili ulaz posjetiteljima koji su kasnili pet minuta uz obavijest da "do pauze nitko neće biti pušten na koncert zbog nazočnosti gradonačelnika i premijera". Jednoj je gospođi to objašnjeno i fizički...
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (13)
kad mozak na pašu ode...
... plavuše kolo vode? Ta vicovska dvojba nije mimoišla niti našu kolumnisticu, rasnu crnku, bez silikona u sisama i botoksa u obrazima, koja zna da se tipfeleri u Wordu ne brišu korektorom i koja je svoje klince dojila bez straha da će dobiti opekotine kad podgrije mlijeko.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
novo viđenje eurokaza
arhiva
Može li prokušana receptura upaliti čak i ako gledate samo pola predstava i to s pola oka? I to ne zato što ste u kazalištu zaspali, a opreza radi spavate s jednim okom otvorenim! Za sve je kriv i zaslužan jedan doktor.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
multimedijalna ćelija


"Srednji spol"
Jeffrey Eugenides
(Vuković & Runjić, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Riječ dana
rijec_dana.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
glazba
srce od muzike
Naš sad već diplomirani dubrovački dopisnik, kako u životu, tako i na Dubrovačkim ljetnim igrama, i opet nije mogao odoljeti mamećem glasu Inve Mule. Albanska petoelementska glasotvorka na Luži je nastupila uz bok meksičkome tenoru Ramónu Vargasu. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnao je pak maestro Vjekoslav Šutej. Opernim isječcima obojana južnojadranska noć nije ostavila ravnodušnom publiku, pa ni Marka Sjekavicu.
Istra je, i nakon Pule (a neki će reći, upravo nakon nje), pravo središte filmskog događanja. Do 1. kolvoza Motovun Film Festival opravdavat će samonametnutni nadimak "najvećeg malog festivala". Jubilarna deseta edicija na brdo filmova dovodi njih više od stotinu, od čega 28 u glavnom programu te 18 u okviru programa "Sto godina ruskog filma". Osim filma, Motovun po običaju slavi i glazbu, knjigu, ali ove godine i suvremenu likovnu umjetnost.
pročitaj cijeli tekst
Umjetnici na labinskom Transartu, transdisciplinarnom umjetničkom festivalu, do listopada će proizvesti Homokinetičku Kodimenzionalnu Ćeliju, mobilnu multimedijalnu story telling mašinu o Labinu.

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu