naslovnica
kolumne
forum
kontakt
film
jan u sandale / jan iz sandala

 

književnost / skandali
autori, dignimo glas!
Odlučna da stane na kraj od države financiranim robovlasnicima koji autorima "piju krv", Silvija Šesto otkriva nove detalje svoje sudbine, te poziva kolege književnike da ne žive u strahu, već također dignu svoj glas, kad ga već ne brane ministarstva i udruge.
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandali
gospodar prstenova
Nismo mogli odoljeti i ne uvrstiti ovu priču pod rubriku "Kazalište". Farsa javnog bacanja Dikanova vjenčanog prstena nastavila se objavom popisa odjeće Vlatke Pokos iz kojeg je vidljivo da žena ima više bundi nego gaćica. A Mislav Bago, taj mali Gollum, prošao je neokrznuto.
pročitaj cijeli tekst
film / skandali
gackanje po govnima
arhiva
Iza "Tvornice misli", skupog kvazifilmića Vedrana Mihletića, stoji 180 tisuća kuna poreznih obveznika koji su mu, putem svojih opunomoćenika u Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture, platili da ih izvrijeđa. I to u prime time-u, molim.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

glazba / skandal
pušiona s doggom

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Najbolji na svijetu"
Zoran Krušvar
(Mentor i Sfera, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Čehinje su laki komadi, češki turisti škrti donositelji vlastitih pašteta na plažu zemlje koja se ne srami Gavrilovića, a češki je film u pravilu nešto što se ne smije propustiti. Posljednje je još stereotip koji uglavnom funkcionira pa prije nego što krenete u ljetne demantije na jadranskoj obali, iskoristite priliku za češko filmsko iskustvo na hrvatskom kontinentu. Mica Perić predlaže češki filmski ciklus koji u Tuškancu traje do kraja lipnja, a novi film Jirija Menzela "Služio sam engleskog kralja“ pogledajte 5. srpnja na otvorenju novoga hrvatskoga filmskog festivala - Vukovar Film Festivalu.
Nakon što su nedavno INXS prebacili iz "Petrovića" u Dom sportova, a onda zbog loše prodaje ulaznica u Boogaloo, agenciji Nota uspjelo je u istom danu najaviti, a potom i otkazati koncert Snoop Dogga navodno jer je dobio "bolju privatnu ponudu".
kazalište / skandal
vitez: nisam ga prisvojio, to je moje kazalište!
pročitaj cijeli tekst
- Ništa ja nisam prisvojio, to je moje kazalište! - komentirao je Zlatko Vitez optužbe koje su se mogle čuti na Eurokazovu okruglom stolu. Spominjan u kontekstu fašizacije kulture od strane voditeljice stola Agate Juniku, Vitez je, prema tvrdnjama Gordane Vnuk, odbio iznajmiti Histrionski dom za potrebe Eurokaza jer je "Eurokaz nešto strašno". Eurokazova izvršna direktorica Kornelija Čović na Kupusov je upit detaljizirala svoj susret s ravnateljem Histriona i Histrionskog doma, nove zagrebačke kazališne pozornice: - Srela sam ga u pivnici i pristojno upitala može li se Eurokaz prijaviti da iznajmi kazalište. On je to Eurokazu izričito odbio i rekao "Pa dajte ostavite da bar jedan prostor bude hrvatski". Je li mu doista zasmetala međunarodnost festivala, njegovo nedovoljno "hrvatstvo" ili možda tema Tita, Vitez nije htio otkriti. - Nikad nismo službeno razgovarali, a razgovore u birtiji ne želim komentirati. One govore svašta. To je izmišljotina, jedna od mnogih. Kao što je i sam Eurokaz izmišljotina. One se, naime, bave izmišljanjem. - rekao nam je Vitez.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu