naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
küba - putovanje uzvodno
Zahvaljujući rojektu "Küba - putovanje uzvodno" (nastao pod imenom Francesce Von Habsburg), istanbulski polusvijet zarobljen u televizorima tegljačem napušta svoj prigradski slam i putuje prema austrijskoj prijestolnici.
pročitaj cijeli tekst
intervju
kukavičluk je legitiman
Umjetnički voditelj Queer Zagreb festivala Zvonimir Dobrović u Kupusovu intervjuu progovara o kukavičluku koji vidi oko sebe: od kukavičluka LGBTIQ osoba, preko kukavičluka hrvatskih queer umjetnika, do kukavičluka kazališnih i gradskih vlasti koje ubijaju nezavisnu kulturu.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 30. lipnja: Natječaj za mlade pjesnike NOVO!!!
Deadline 30. lipnja: Natječaj za mlade pisce

Deadline 30. lipnja: Natječaj za pisce i pjesnike
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru
Deadline 30. srpnja: Natječaj za likovnjake NOVO!!!
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za kratke priče
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

film
seoske cure neće u školu
arhiva


"Psi i klaunovi"
Josip Mlakić
(V.B.Z., 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Ovog vikenda u Kaštel Kambelovcu održavaju se 8. Večeri dalmatinske pisme. Klapskim novitadama (obrada svjetskih pop evergreena na klapski način) i Kaštelanskom điru (već kultno klapsko događanje) bit će pridodana i Večer novih skladbi. Provjerite zašto je prošle godine čak nekoliko tisuća posjetitelja ostalo izvan prepunog gledališta.

pročitaj cijeli tekst
Filmovima jugoslavenske kinematografije od kojih bi mnogi netragom nestali u "bespućima povijesne zbiljnosti", da ih Oberhausenova vrijedna ruka nije sačuvala, divila se u MM centru naša raspisana Nataša.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

glazba
pomama za klapama

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Fraktura
dijele dvije knjige
Lászla Darvasi
ja

"Tajna svjetska reprezentacija"


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu

mikser
okusi afrike u srcu europe
Četvrt Matonge u Bruxellesu zovu i "Malom Afrikom sjevera". Festival te belgijske četvrti izvrsna je prilika za upoznavanje s okusima, mirisima, zvukovima i slikama "crnog kontinenta" koji se u tom kupi-prodaj dijelu Bruxellesa (koji je ime i dobio po glavnoj trgovačkoj ulici u Kinshasi) već dobrano miješaju s onima Europe, Latinske Amerike, ali i Azije. U taj istinski multikulturalni lonac za topljenje nacija prste je umočila i naša Sanja Romić, osvrnuvši se, onako reporterski i u prolazu, na živahnu četvrt EU-metropole koja joj je uljepšala dan.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
publika leži i njuši
U dobroj staroj Eurokazovoj tradiciji dovođenja interaktivnih kazališnih projekata, njujorška John Jasperse Company u ZKM-u je izvela predstavu "Ispruži se". U specifično zamišljenom ambijentu, dio publike promatra predstavu iz ležećeg položaja na samoj sceni, dok drugi dio pristaje biti promatrač sa strane. Poslije se uloge zamijene, tako da je većina gledatelja plesnog tria, osim vizualno-auditivne, iskušala i taktilne te njušne komponente djela.