naslovnica
kolumne
forum
kontakt
književnost / skandali
autori, dignimo glas!

 

film
sevdah od bosne
Možda na ivici mitoloških vizija o Bosni i Zapadu, ili pak traganju sreće u nečem vječnom "drugdje", gdje su fast food restorani apotekarski čisti, a dječacima s harmonikama cvjetaju ruže i tulipani, novi film Ognjena Sviličića "Armin" ipak nije izgubio mnogo na sevdahu.
pročitaj cijeli tekst
mikser
spomenik palim junacima
Dok se raspravlja treba li svoju ulicu prije dobiti Račan ili Tuđman, Nazorova i Kovačićeva na proplanku su se već pomilovale, sada i u obliku obilježja palim junacima, odnosno uzdignutom ponosu. Marko Sjekavica pita se zašto nam licemjeri prešućuju muškoljube.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
recitacija za mrtve
arhiva
Dok su se europske nacije sjatile u Helsinki ne bi li tražile nasljednike Eurosongovih Lordi zombija, posjetili smo tamošnju izložbu "Vjetar s Istoka" koja pokazuje da Azija daleko drukčije poima smrt.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
stiže 24. tsp

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Povjesničarka"
Elizabeth Kostova
(Algoritam, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Prije točno dva mjeseca na ovim smo stranicama objavili otvoreno pismo književnice Silvije Šesto Visočanstvu kulture na čelu s ministrom Božom Biškupićem. Pismo u kojem je ova književnica za djecu i mlade počela otkrivati prljave igre velikih nakladnika nije urodilo očekivanim rezultatima - u međuvremenu je, štoviše, njezinoj izdavačkoj kući odbijen otkup knjiga što Silvija Šesto tumači kao indikativnu kaznu. Odlučna da stane na kraj od države financiranom robovlasničkom odnosu prema autorima koji "piju krv", Silvija Šesto otkriva nove detalje svoje sudbine, te poziva kolege književnike da ne žive u strahu, već također dignu svoj glas, kad ga već ne brane ministasrstva i udruge.
"Što je u suštini demokracije? Tko populacijskom politikom ubija Hrvatsku i zašto se ne jebemo? Koliko i možemo li uopće odgoditi rast vanjskog duga? Odgovor na ta i brojna druga pitanja...", takvim nekakvim kreativnim slogom Dokumentarno-povijesni program HRT-a najavljuje novu "dokumentarnu" uspješnicu, kao da je maltene riječ o "Mislima 21. stoljeća". Ipak, doista jest riječ o jednom čudesnom misaonom procesu - iza "Tvornice misli", skupog kvazifilmića Vedrana Mihletića, stoji 180 tisuća kuna poreznih obveznika koji su mu, putem svojih opunomoćenika u Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture, platili da ih izvrijeđa. I to u prime time-u, molim. Što će ti uopće sramota, ako je ne mogu vidjeti svi.
Bliži se 24. Tjedan suvremenog plesa. Od 3. do 10. lipnja u Zagrebu i Rijeci bit će predstavljena ukupuno 21 predstava od čega čak osam hrvatskih produkcija. Ovogodišnje inozemne atrakcije su Louise Lecavallier (Kanada), Aterballetto (Italija), Drift (Švicarska), koreografkinja Vera Mantero (Portugal), The Kibbutz Contemporary Dance Company (Izrael)...
film / skandal
gackanje po govnima
pročitaj cijeli tekst
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu