naslovnica
kolumne
forum
kontakt
skandal
pljačka im materina

 

kazalište
bon (ap)petit
Iako je Dubrovački Le Petit Festival du Théâtre trajao tri puta kraće od imenom antipodnog Festivala svjetskog kazališta, možda je donio i tri puta više od onog što bi se očekivalo od jednog petit festivala. Što je donijela nostalgična dama s pticama, piše Marko Sjekavica.
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
rem u zadru!
Prepoznatljiva vizura zadarskoga Foruma postala je labirintom za električne autiće. Jacques Houdek mijenja festivalske satnice. U antičkoj Saloni snimaju se pornići. Obuzima li nas kultura šećerne vate i kokica, te zašto ne marimo za (mal)tretiranje kulturnog dobra?
pročitaj cijeli tekst
mikser
kućanstvo u muzeju
arhiva
Kuhinja i kupaonica, ekskluzivni teritorij žena, nisu time nevažniji cilj masovne industrije koja prepoznaje da ne padamo samo na funkciju, već i na izgled. Na izložbi "Esthétique Domestique“ u Gentu (Belgija) bio je Ivan Kralj.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

glazba
glazbeno kestenje

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Lov na divlju ovcu"
Haruki Murakami
(Vuković & Runjić, 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Otprilike isto
otprilike.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
U noći sa 17. na 18. rujna drski su razbojnici provalili u prostorije Cirkuskog informacijskog centra u Preradovićevoj 34. Pod okriljem noći lopuže su odnijele LCD televizor Daewoo (nisu zaboravili čak ni daljinski) te IBM-ovo prijenosno računalo. Cirkuski informacijski centar pokrenut je u travnju ove godine i otad se brojnim projektima etablirao kao novi kulturni punkt vaninstitucionalne scene. Korist koju lopovi mogu imati na crnome tržištu tehničke robe daleko je manja od štete koju je ovaj entuzijastički projekt pretrpio njihovim upadom. Budući da je Centar pokrenut privatnim kapitalom (nije riječ o gradskom prostoru, iako jest o javnom), i tehnička je oprema bila donirana, pa se mole svi informiraniji građani da jave svoje informacije u najbližu policijsku postaju. A je im neka provala, krasti od kulturnjaka.
mikser
pozdrav iz moldavije
Nakon ljetne pauze soul-funk jesen u gradu počet će još jednim izdanjem Karusela i DJ setom domaćina Aquariusove večeri Alena S. Ove je subote na programu vruća mješavina funk - soul - boogie - latin - jazz kestena, najavljuje Alen.
Iako naslovna fotografija prikazuje zapravo zamak-rezidenciju Elene i Nikolaea Ceausescua, razglednica bukureštanske monumentalne palače, od koje je na svijetu samo Pentagon veći, pravi je uvod na put k istoku, gdje su stvari, pa tako katkad i potrebe za veličinom zgrada drukčije posložene. Moldavija, zemlja s onu stranu zavjese, zemlja iz koje ni vizionari bez viza mrdnuti prelako ne mogu, orivukla je našu Natašu Bodrožić koja je za nju prvi put čula dok je još "Dinastija" igrala na našim televizorima u boji.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu