naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
srame li se modni fotografi
Hrvatski modni fotografi, kad priređuju izložbe, redovito to čine s nemodnom fotografijom. Mare Milin prezentira se intimističkim motivima, a Lupino djecom oboljelom od raka. Srami li se hrvatski modni fotograf činjenice da za život zarađuje slikajući odjeću?
pročitaj cijeli tekst
likovnost
brižno odabrane životinje
U Muzeju za umjetnost i obrt Hrvatski oglasni zbor predstavio je izložbu "Umjetnost uvjeravanja". Povijest oglašavanja u Hrvatskoj, od vremena Austrougarske monarhije, preko doba SFRJ do suvremenosti, proučio je i Ivan Kralj, provjerivši kakva su to bila vremena.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 30. srpnja: Natječaj za glazbenike i vizualne umjetnike NOVO!!!
Deadline 30. srpnja: Natječaj za likovnjake
Deadline 31. srpnja: Natječaj za plesače i glazbenike NOVO!!!
Deadline 31. srpnja: Natječaj za scenariste
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za kratke priče
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

skandal
ne križajte nam bandića!
arhiva


"Dobro je, lijepo je"
Ivica Prtenjača
(Profil, 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


"Homofobi, i vi ste ljudi... Potražite pomoć institucija i prijatelja, to je Vaše pravo!", poručuje Queer Zagreb najavljujući akciju u kojoj će žuti billboard i city lights plakati preplaviti hrvatske gradove. "...i homofobi su ljudi" prva je kampanja u Hrvatskoj vezana uz seksualne manjine koja se ne temelji na dodvoravanju heteroseksualnoj većini, već na skretanju pažnje na homofobe kao osobe koje bi trebalo sustavno educirati.

pročitaj cijeli tekst
Kulturocidni križarski pohod na jumbo plakate s gradonačelnikovim likom, kao očiti poziv na linč dobroga čovjeka, koji se sad valjda, eto, više ni na plakatima ne smije pojavljivati, najoštrije je osudio naš Boris Rašeta.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

glazba
kako je zaista zvučao mozart
Slavni fortepijano Walter iz 1790. godine obnovljen je i u funkcionalnom stanju - na njemu će svirati glazbenici koji nastupaju na 57. dubrovačkim ljetnim igrama. Od 1949. godine fortepijano Walter nalazi se u prostorijama Kneževa dvora, a ove godine povodom 250. obljetnice Mozarta dobio je počasno mjesto u sali u Salzburgu gdje je svečano otvorenje Četrnaestom Mozartovom simfonijom izvedeno na tom instrumentu. U povijesti je izrađeno svega 390 fortepijana, a danas ih je sačuvano samo 29. Dubrovačka publika sad može slušati Mozartove koncerte u verziji u kojoj su se izvodili u Mozartovo doba.
likovnost
našao sam hitlera
"U Veneciju?", čudili su se svi redom kad im je naš Marko Sjekavica objasnio kamo ove godine misli na more. Ljeto je doba kad svi iz grada sele na more, a Marko je pomislio da bi baš bilo dobro prakticirati inverziju - otići u grad u koji je more uselilo. U mletačkoj je prijestolnici pronašao jednog velikog modeliranog psa, svinju koja preživa nakon radosnog obroka, nikad tvrđu Cicciolinu i nikad jasnije raskomadanu kravu. Našao je Kupusov lutalica i samog Adolfa Hitlera. Klečao je i mudro šutio.
pročitaj cijeli tekst

mikser
pomoć homofobima


NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Celeber
dijele dvije knjige
Dražena Šimleše

"Četvrti svjetski rat / Drugačiji svijet
je moguć!"


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu