naslovnica
kolumne
forum
kontakt
film
jan u sandale / jan iz sandala

 

književnost / skandali
autori, dignimo glas!
Odlučna da stane na kraj od države financiranim robovlasnicima koji autorima "piju krv", Silvija Šesto otkriva nove detalje svoje sudbine, te poziva kolege književnike da ne žive u strahu, već također dignu svoj glas, kad ga već ne brane ministarstva i udruge.
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandali
gospodar prstenova
Nismo mogli odoljeti i ne uvrstiti ovu priču pod rubriku "Kazalište". Farsa javnog bacanja Dikanova vjenčanog prstena nastavila se objavom popisa odjeće Vlatke Pokos iz kojeg je vidljivo da žena ima više bundi nego gaćica. A Mislav Bago, taj mali Gollum, prošao je neokrznuto.
pročitaj cijeli tekst
film / skandali
gackanje po govnima
arhiva
Iza "Tvornice misli", skupog kvazifilmića Vedrana Mihletića, stoji 180 tisuća kuna poreznih obveznika koji su mu, putem svojih opunomoćenika u Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture, platili da ih izvrijeđa. I to u prime time-u, molim.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
olovni staklenik

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Najbolji na svijetu"
Zoran Krušvar
(Mentor i Sfera, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Čehinje su laki komadi, češki turisti škrti donositelji vlastitih pašteta na plažu zemlje koja se ne srami Gavrilovića, a češki je film u pravilu nešto što se ne smije propustiti. Posljednje je još stereotip koji uglavnom funkcionira pa prije nego što krenete u ljetne demantije na jadranskoj obali, iskoristite priliku za češko filmsko iskustvo na hrvatskom kontinentu. Mica Perić predlaže češki filmski ciklus koji u Tuškancu traje do kraja lipnja, a novi film Jirija Menzela "Služio sam engleskog kralja“ pogledajte 5. srpnja na otvorenju novoga hrvatskoga filmskog festivala - Vukovar Film Festivalu.
U rovinjskom Zavičajnom muzeju do 8. srpnja može se pogledati samostalna izložba Tomislava Brajnovića "Flat Holm Project". Autorov Olovnik verzija je staklenika kao inkubatora ideja.
kazalište
razgolićivanje titova nasljeđa
pročitaj cijeli tekst
Izvedbom predstave "Weddings & Trials" u predvorju Teatra ITD počeo je 21. Eurokaz. Predstava Branka Brezovca samo je nulto uprizorenje velikoga međunarodnoga koprodukcijskog projekta "Tito - četvrti put", a isti će redatelj biti zaslužan i za montažu svih osam programiranih predstava koje će u finalu Eurokaza 4. srpnja, na Dan borca, zaposjednuti cijeli trg oko Hrvatskog narodnog kazališta, koji je po maršalu i ime dobio. Najveći sin naših naroda i narodnosti inspirirao je brojne međunarodne partnere pa na Eurokazu nastupaju i pripadnice "pokreta nesvrstanih" Egipat i Indija.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu