naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
küba - putovanje uzvodno
Zahvaljujući rojektu "Küba - putovanje uzvodno" (nastao pod imenom Francesce Von Habsburg), istanbulski polusvijet zarobljen u televizorima tegljačem napušta svoj prigradski slam i putuje prema austrijskoj prijestolnici.
pročitaj cijeli tekst
intervju
kukavičluk je legitiman
Umjetnički voditelj Queer Zagreb festivala Zvonimir Dobrović u Kupusovu intervjuu progovara o kukavičluku koji vidi oko sebe: od kukavičluka LGBTIQ osoba, preko kukavičluka hrvatskih queer umjetnika, do kukavičluka kazališnih i gradskih vlasti koje ubijaju nezavisnu kulturu.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 30. lipnja: Natječaj za mlade pjesnike NOVO!!!
Deadline 30. lipnja: Natječaj za mlade pisce

Deadline 30. lipnja: Natječaj za pisce i pjesnike
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru
Deadline 30. srpnja: Natječaj za likovnjake NOVO!!!
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za kratke priče
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

film
seoske cure neće u školu
arhiva


"Psi i klaunovi"
Josip Mlakić
(V.B.Z., 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Galerija Otok u Dubrovniku domaćin je izložbe fotografija Marojice Mitrovića "Vodena crta". Autor je fotografije snimao tijekom protekle godine, a posljednji dan izložbe je 30. lipnja.

pročitaj cijeli tekst
Filmovima jugoslavenske kinematografije od kojih bi mnogi netragom nestali u "bespućima povijesne zbiljnosti", da ih Oberhausenova vrijedna ruka nije sačuvala, divila se u MM centru naša raspisana Nataša.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
more u otoku

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Fraktura
dijele dvije knjige
Lászla Darvasi
ja

"Tajna svjetska reprezentacija"


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu

mikser
okusi afrike u srcu europe
Četvrt Matonge u Bruxellesu zovu i "Malom Afrikom sjevera". Festival te belgijske četvrti izvrsna je prilika za upoznavanje s okusima, mirisima, zvukovima i slikama "crnog kontinenta" koji se u tom kupi-prodaj dijelu Bruxellesa (koji je ime i dobio po glavnoj trgovačkoj ulici u Kinshasi) već dobrano miješaju s onima Europe, Latinske Amerike, ali i Azije. U taj istinski multikulturalni lonac za topljenje nacija prste je umočila i naša Sanja Romić, osvrnuvši se, onako reporterski i u prolazu, na živahnu četvrt EU-metropole koja joj je uljepšala dan.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
mlaki pljesak burgtheatru
Unatoč pompozno najavljivanoj analizi porijekla nasilja u nama, te načinima reakcije na nj, bečki Burgtheater s predstavom "Babilon" redatelja Nicolasa Stemanna na otvorenju dvadesetog Eurokaza nisu dočekale ovacije. Zagrebačka publika prilično je mlako reagirala na poigravanje rodom i spolom, Osamom bin Ladenom i Isusom Kristom, rasprskanom krvlju i bombardirajućim svjetlom. Civilizacijski protest Nobelovke Elfriede Jelinek nije naišao na odveć kreativno uprizorenje pa je nada u Eurokazove koprodukcijske predstave koje slijede - još više narasla.