naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
osedlana žena
Osedlane poput najobičnijih kobila ili pak svezanih vratova poput neposlušnih kuja, submisivne pred mužjakom, Newtonove žene žrtve su posve nove reinterpretacije svijeta modne industrije. Poeta ili stari jarac? Pita se Nataša Bodrožić.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (2)
zob s okusom ćevapa
Dok pošten svijet doma pije jutarnju kavicu, a odmah potom trči na jutarnju kakicu, Jasmina Trifunović već u teretani svojom težinom muči jadne strojeve koji se imaju nesreću zvati steperi. Otkad je srela starog prijatelja, može potegnuti kao konj.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 30. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 1. srpnja: Natječaj za izložbe
Deadline 1. srpnja: Natječaj za amaterske filmove
Deadline 13. srpnja: Natječaj za kratke priče
Deadline 15. srpnja: Natječaj za plesače
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za roman
Deadline 15. kolovoza: Natječaj za projekte (FONA)
Deadline 31. kolovoza: Natječaj za kratke priče NOVO!!!
Deadline 31. listopada: Natječaj za kratku priču

književnost
špijuni besmisla
arhiva


"Crnac"
Tatjana Gromača
(Durieux, 2004.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Maja Veselinović:
"Bio jednom..."
20.6.2005.-26.6.2005.

Porečka Galerija Zuccato do 5. srpnja ugošćuje izložbu Zlatka Price, jednog od naših najznačajnijih umjetnika 20. stoljeća. Tridestak izloženih ulja na platnu Prica je donirao Samoboru godinu dana prije smrti.
pročitaj cijeli tekst
Junak njegove nove knjige poručuje mu da je tek "kolateralna žrtva" u aferi tajnog praćenja. O tome što uzbuđuje Stipu Mesića, državni neprijatelj Ivica Đikić razgovarao je s našim Mićom Vujičićem.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
prica u poreču

kazalište
publici dupe, glumici kurac

Estetika sperme i krvi privuče i Eurokazu nesklone medije da ga poprate. Ove godine to je pošlo za rukom Labin Art Expressu. Letjele su sjekire po zraku, metalnim se šipkama tuklo po podu, gledatelji u prvim redovima bježali su od padajućih pivskih boca, ali tek kad je Xena L. Županić (multimedijalna umjetnica) popušila kurac Deanu Zahtili (multimedijalnom umjetniku) novinari su ugledali naslov "šokantno". - To nije bilo planirano. Dogodilo se kao manifestacija kaosa koji smo željeli prikazati - kaže Zahtila za Kupus. - Točno, nismo to planirali. Ja sam htjela držati monolog i upitati koje je boji krv - objašnjava Xena koja je na performansu u zagrebačkoj Močvari potražila tekućinu sasvim druge boje.
kazalište
novi cirkus konačno u zagrebu!
Festival novog cirkusa održat će se u rujnu u Zagrebu i upravo je raspisan natječaj za domaće predstave ovog zanimljivog kazališnog žanra. Aplicirati mogu cirkuske skupine, ali i kazalištarci, plesači i performeri otvoreni ovom žanru. Osim slavodobitne pobjede na prvom ovakvom hrvatskom festivalu, organizator dijeli i primamljive nagrade: najbolja predstava osvojit će deset tisuća, drugoplasirana pet, a trećeplasirana dvije i pol tisuće kuna. Natječaj je otvoren do 20. kolovoza, a detalji se mogu pronaći na stranici www.cirkus.hr. Festival je za vizualni identitet odabrao Newtonovu jabuku kao pojam gravitacijske uvjetovanosti kojoj novi cirkus uspješno prkosi.