naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
ubojstvo u kugli
Umjetnost traži raznolike načine razumijevanja stvarnosti. Ukoliko ste propustili selekciju suvremene umjetnosti ARS 06 u Kiasmi u Helsinkiju, Ivan Kralj donosi vam impresionistički zapis o prepariranim labudovima i ubojstvima u staklenim kuglama.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
dekapitirane žene
Natašu Bodrožić posjeli smo u vlak za Graz kako bi pogledala novu produkciju kultne talijanske kazališne skupine Societas Raffaello Sanzio. Gotovo nestvarna "Hey girl!" još je jedan dokaz majstorskog redateljskog potpisa Romea Castelluccija.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 1. studenoga: Natječaj za filmove
Deadline 3. studenoga: Natječaj za izložbu
Deadline 1. prosinca: Natječaj za predstave NOVO!!!

film
svaka ti bradata dala!
arhiva


"Metastaze"
Alen Bović
(Konzor, 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


"Neocitacioniziam" odrednica je pod kojom je Darko Glavan ujedinio izričaje Krunoslava Stipeševića, Zlatana Vrkljana, Željka Kipkea, Lovre Artukovića i Igora Rončevića. Skupna izložba njihovih radova može se pogledati u osječkoj galeriji Kazamat do 3. studenoga.
pročitaj cijeli tekst
Provokativni miks zapaljivih penisa, debelih majki i prepariranih sinova nije mogao promaknuti Kupusovu oštrom oku. Film mađarskog redatelja Gyorgyja Palfija zove se "Taxidermia" i, nakon ZFF-a, eto ga u kinima.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
neo citiraju

film
sindrom ćorave koke

Iako se na prvi pogled čini da je i četvrti Zagreb Film Festival u metropolu doveo mudar izbor svjetske filmske produkcije, Nataša Bodrožić dovodi u pitanje i mudrost i izbor festivalske prakse koja kao vlastite reference navodi tek prijepis programa velikih festivala kao što su Cannes, Berlin ili Locarno. Nedostaje li Zagreb Film Festivalu art direktor, pa samim time i umjetnička vizija, ili sjajni vatrogasni partiji adekvatno supstituiraju sindrom ćorave koke?

pročitaj cijeli tekst
likovnost
pogrebi su u modi

Modna izložba "Posmrtna odijela i urne“ Tajči i Elde Čekade sastoji se od pet modela posmrtnih odijela te pet keramičkih urni koje u ovoj situaciji služe kao modni dodatak. Izložba će se, prigodno, otvoriti na Dan mrtvih, 31. listopada u ponoć, u galeriji Nebeskoj u Rijeci. Tema je proizašla iz odnosa prema opravama za ukapanje mrtvih kojima se često posvećuje velika pažnja. Obično je riječ o skupim i kvalitetnim komadima odjeće kupljenim, čuvanim i korištenim upravo za takve prilike. Odjenete ih jednom i nikad više.


NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu