naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
izgubljeni u prijevodu
Nataša Bodrožić otišla je u Pariz i doznala čime se danas bavi umjetnik koji je na prošlog papu bacio meteor, što goni djecu da se igraju izmetima skulptura, kako ogledalo postaje jastuk i kolika je prijetnja puška u rukama tete mikrofonke.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (3)
imamo uršulu tolj!
Redoviti čitatelji kolumni Uršule Tolj morali su primijetiti zapanjujuću sličnost sa sadržajem kolumni naše Jasmine Trifunović. Kupusova heroina, ipak, ne spušta se na razinu na kojoj bi optuživala za plagijat. Uostalom, ona prezire chick lit. A Uršula neka samo i dalje surfa.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 31. listopada: Natječaj za dječje likovne radove
Deadline 31. listopada: Natječaj za kratku priču
Deadline 7. studenoga: Natječaj za stipendije
Deadline 15. prosinca: Natječaj za autorske koncepcije
Deadline 5. siječnja: Natječaj za koreografe i solo performere NOVO!!!

likovnost / moda
gužva s razlogom
arhiva


"Hansenova djeca"
Ognjen Spahić
(Durieux i OKF, 2004.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Damir Steinfl:
"Promiskuitet"
4.7.2005.-10.7.2005.

Stanko Abadžić do 23. prosinca predstavlja se i njemačkoj publici. U galeriji Moosgasse u Kampenu izlaže svoj poznati praški ciklus fotografija pod nazivom "In absentia" - 45 crno-bijelih umjetničkih fotografija koje je snimao u Pragu od 1995. do 2002. godine.
pročitaj cijeli tekst
Svi su od tamo izvještavali, pa smo i mi morali pokleknuti pred tom manifestacijom koja navodno vjerno prezentira inkubatorske potencijale hrvatske mode i njezinih budućih nositelja. Na šestom Cro-a-Porteru bila je Jasna Rausavljević.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
prag i u njemačkoj

kazalište
terorist na čitaćoj probi

Emil Matešić i njegova debitantska drama "Sređeni" osvojila je nagradu na Festivalu prvih. Matešić, poznat iz plesno-performerskih krugova, predstavio se svojim prvim pisanim tekstom. Niko Valentić, stvarna osoba koju je Matešić sreo na cesti jedne nedavne mračne noći, poslužio je kao inspiracija za glavni muški lik. Na čitaću probu Nine Violić, Darije Lorenci, Zrinke Cvitešić, Maje Kovač, Jakše Borića i Emila Matešića, Valentić upada kao klasični terorist te pištoljem prisiljava Matešića da čita "autentični" tekst.
likovnost
multifunkcionalna
U Galeriji Klovićevi dvori od 27. listopada otvorena je izložba "Laki projekti" zagrebačke fotografkinje i dizajnerice Ines Vlahović. Uz svjetiljke čija se boja ugađa prema raspoloženju, kalendare koji se postupno pretvaraju u sliku, polifunkcionalne ležaljke i fotografije, autorica će predstaviti i rad "Krilo" (vjetrenjača koja može služiti i kao kišobran, sprava za letenje ili osobni generator vjetra), nedavno nagrađen Henkel Art.Awardom.