naslovnica
kolumne
kontakt

 

kazalište
stand-up ili džuboks
Nedavno je u Zagrebu održan prvi Panč, festival stand-up komedije. Hrvatske, slovenske i poneka bosanska snaga nasmijavanja odmjerile su se u Tvornici kulture. Koliko su u tome uspjeli, provjerila je Nataša Govedić.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
oštri udarci tupih pera
Iako smo na Zadru snova svjedočili uspješnoj adaptaciji ITD-ova "Vodoinstalatera", vrsnim transformacijama Adama Reada, te efektnim intervencijama Da Motus!-a, veći smo prostor odlučili posvetiti medijima provokativnoj premijeri predstave "Via Nova" slovenske skupine Via Negativa...
pročitaj cijeli tekst
mikser
pozdrav iz makedonije
arhiva
Nataša Bodrožić kraj je ljeta posvetila Makedoniji i Bitoli. Tamošnji Akto festival međunarodna je manifestacija koja uključuje vizualne i izvedbene umjetnosti, glazbu te teoriju kulture...


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
nemoćna mušica


BESPLATNO DO TVOG KUĆNOG PRAGA!
ili kupi na prodajnim mjestima
SADA I VAN ZAGREBA
klikni da saznaš gdje!
"Zvijezda padalica"
Linn Ullmann
(Algoritam, 2009.)


bookmarkerica
bookmarkerica.blog.hr

pročitaj cijeli tekst
mikser
i krave prosvjeduju
film
tarantinova muda
Prema zamisli njemačke umjetničke skupine Reinigungsgesellschaft, 1. listopada prosvjedovat će prisavske krave upozoravajući na pravo korištenja javnih površina, kritizirajući tako namjere krupnog kapitala i kontroverzni zakon o golfu. Intervencija će se dogoditi u sklopu devetog UrbanFestivala koji će od 29.9. do 6.10. pod lupu staviti problematiku Save i valorizaciju rijeke, ali i pitanje granica uopće, pod sloganom "(in)p place of border".
Marthalerovom "Voćnom mušicom" Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz zatvorilo je sedmi Festival svjetskog kazališta. Ponekad prilično jeftini gegovi o znanosti, ljubavi i seksu, garnirani tek pokojom titlanom mudrošću, nasmijali su ležerni, a razočarali zahtjevniji dio publike.
Zaboravite na "Schindlerovu listu" i druge filmove koji priči o nacizmu prilaze s pijetetom, kako u tretiranju žrtve, tako i u tretiranju zločinca. Tarantino se dohvatio teme Drugog svjetskog rata i napravio film koji se slobodno može dijagnosticirati kao sprdačina, tvrdi Mica Perić. Pozivajući se čak i na špageti vestern poetiku, nacizmu je pristupio kao fenomenu Divljeg europskog zapada, s likovima koji ginu kao od šale, i bez žalovanja.
pročitaj cijeli tekst

Kupus.net je izdašno
sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu