naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište
uigrani špil karata
Indijska parabola o slijepcima koji ne prepoznaju slona u predstavi "Pasijans" prenesena je motivirano, uvjerljivo, upečatljivo... Hrvatsko-slovenska koprodukcija natprosječna je priča o relativnosti pojedinačne spoznaje i osamljenosti.
pročitaj cijeli tekst
film
kinematografsko jajce
Odjavna rola "Karaule", desetog filma Rajka Grlića, može poslužiti kao zgodna ilustracija da je komunistička Jugoslavija ipak vjerovala u Uskrs. Evo je, nu, diže se koprodukcijski. Koje su i kakve implikacije ovog "pravog srastanja", analizira Boris Rašeta.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 30. travnja: Natječaj za film, video i multimediju
Deadline 30. travnja: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 30. travnja: Natječaj za kipare
Deadline 1. svibnja: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 1. svibnja: Natječaj za dizajnere
Deadline 1. svibnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 1. svibnja: Natječaj za dokumentarne filmove
Deadline 2. svibnja: Natječaj za fotografije NOVO!!!
Deadline 10. svibnja: Natječaj za školu dokumentarnog filma
Deadline 11. svibnja: Natječaj za karikaturiste
Deadline 31. svibnja: Natječaj za mlade umjetnike (različita područja)
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru

likovnost/moda
što rade kad ne nose...
arhiva


"Glineni kolos"
Philippe Fusaro
(SysPrint, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Još samo do subote u Galeriji Meandar media može se pogledati izložba fotografija Jasenka Rasola naslovljena "Vrtovi". Smještene uz velika stambena naselja, autor ih gleda kao suburbane igraonice za odrasle koje će uskoro zamijeniti shopping centri.
pročitaj cijeli tekst
... revije? Modeli koji će nositi novu modnu kolekciju hrvatskog dizajnera Silvija Vujičića, u stvarnom su životu njemački porno glumci. Konačno modna revija na kojoj se nitko neće pitati jesu li manekeni homoseksualci! Kupus.net predstavlja queer fuckere.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
vrtovima se loše pišeNAGRADNA IGRA
Kupus.net i Fraktura dijele knjige Rajka Grlića i Ante Tomića

"Karaula - scenarij"
i
"Ništa nas ne smije iznenaditi"

likovnost / film
judino evanđelje vizualizirao je hrvat!
"Evanđelje po Judi" uzbudilo je oko Uskrsa cijeli kršćanski svijet. Pronađene skripte i snimljeni dokumentarac, koji je imenom producenta National Geographica dao nezanemariv prilog vjerodostojnosti dokumenta, bacaju posve novo svjetlo na ulogu Jude; "izdaju" mu je navodno naredio sam Isus. Javnosti je, međutim, bilo nepoznato da je uvid u spise i dokumentaciju za cijelo vrijeme pripreme dokumentarca imao i jedan naš sunarodnjak. Upravo je rođeni Zagrepčanin Gordan Ključec napravio storyboard za film National Geographica. Kupus.net donosi razmišljanja ovog talentiranog ilustratora, a da biste stekli dojam kako je Ključec zapravo zamislio film "Evanđelje po Judi", ekskluzivno donosimo i dijelove njegova storyboarda koji je još do jučer bio strogo čuvana svjetska tajna.
pročitaj cijeli tekst
glazba
le zbor: nastupali bismo i u crkvi
Nakon provokativne večeri u kojoj je, u sklopu performansa Japanca Tadasua Takaminea, prikazan i film "Kimura-san" u kojem pred rukom zadovoljava svoga hendikepiranog prijatelja (sam kontroverzni rad izazvao je prilično žustru raspravu u polukružnoj dvorani ITD-a), Queer Zagreb danas u Hrvatskom sokolu nastavlja Cie I.D.A. s predstavom "Song and Dance". Francuze predvodi američki koreograf Mark Tompkins, a predstava otkriva privatnu sferu u kojoj se krije bolest, ali i život. U B.P.Clubu večer će začiniti Manuela and Her Boys (Njemačka), Bubu de la Madeleine (Japan) i Le Zbor (Hrvatska). Uoči koncerta razgovarali smo s pjevačicom Sandom Brumen koja kaže da je prvi hrvatski queer zbor spreman nastupati i po crkvama.
pročitaj cijeli intervju