naslovnica
kolumne
kontakt

 

kazalište
deus ex machina xenophobica
Osvrt na strategiju izvedbenog okršaja "Bakhi" s "idajnicima" za novi broj Zareza donosi naš urednik. Jesu li autori i sami zaboravili na Gavellin postulat o centralizaciji odgovornosti kao motora kazališnog djelovanja, s kojim su okitili video tjeralicu na zagrebačkoj izvedbi?
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (16)
slalom u dioni
Dok se tristo tisuća Hrvata znoji na zubatome alpskom suncu, a oni u domovini status na sljemenskoj loži kupuju za 4.500 kuna, Jasmina Trifunović skija među policama postsocijalističkih dućana i u mislima sanjka po novozagrebačkim brdima-atomskim skloništima.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
plavi jahači, žute krave
arhiva
Izložba „Tiha pobuna – najveći majstori njemačkog ekspresionizma“ u Galeriji Klovićevi dvori predstavlja radove jednog od najznačajnijih pokreta u povijesti moderne europske umjetnosti...


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
miranov žalac


"Odlično je baviti se kriminalom"
Nenad Stipanić
(Algoritam, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Storyatures
storyatures.lotrab.com


pročitaj cijeli tekst
film
ljudi s velikim č
mikser
pozdrav iz chicaga
U inat tezi da multipleksima antipod može biti samo antipleks, onaj kaptolski, koji se Movieplex zove, pokušava (bar katkad) graditi odmak od standardno bljutavog komercijalnog kino repertoara. Film bez Keanua Reevesa i Arnolda Schwarzeneggera, "Valcer s Bashirom", odgledala je i naša filmska Mica Perić.
Postoje stereotipne razglednice iz Chicaga, kao što je, primjerice, ova naslovna fotografija. Svako mjesto koje želi biti "svjetsko" ima takvu turističku aureolu. Doći u Chicago, a ne dotaknuti Cloud Gate, prošetati barcelonskom La Ramblom, a ne popiti s izvora, sletjeti u Pariz, a ne popeti se na Eiffelov toranj - to su oni tipični turistički grijesi. No, ako želite ponijeti kući sliku samo svog Chicaga, Nataša Bodrožić nudi mogući putokaz - vrzmanje po "etničkim kvartovima" i otkrivanje malih art znakova.
pročitaj cijeli tekst
"Carstvo radosti" nova je tv emisija na kazališnom programu Teatra ITD. Redatelj predstave Miran Kurspahić i u novom, naizgled dječjem kazališnom proizvodu, nudi kritički politički žalac globalnoj i lokalnoj politici i ekonomiji.
pročitaj cijeli tekst

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu